AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Civcivler cok uyur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Civcivler çok uyur mu?​

Civcivlerin gece uykusu Az ışık olsa bile civcivler yine uyur.

Civciv cok yerse ne olur?​

Civciv cok yerse ne olur?
Civcivler neden ölür2 Civcivlerini aldıktan sonra ölümlerine tanıklık eden birçok insan vardır. Civcivler çok hassas hayvanlar oldukları için hava sıcaklığı, fazla temas, soğuk hava koşulları, çok yem, susuz bırakılmak onların hastalanmalarına hatta ölümlerine neden olmaktadır.

Civciv hasta ise ne yapılmalı?​

Civcivler hastalandığında, civcivlere çok temas etmemek gerekiyor. Civcivlere uygun olan yemler tercih edilerek, civcivlerin iyileşmesi sağlanabilir. Özellikle vitamin içeren yemler alınarak, civcivlerin daha kısa sürede iyileşmesi mümkündür. Civcivlere el ile temas etmekten mutlaka kaçınılmalıdır.

Civciv ne kadar yaşar?​

Civciv ne kadar yaşar?
Üretim çiftliklerinde, biyolojik gelişim kusurları nedeniyle ‘pert’ diye tabir edilen bölüme ayrılan, ömürleri ise en iyi koşullarda bile 10 gün yaşayabilen renkli civcivler, hemen hemen her kentte cadde ve sokaklarda tanesi 1,5 TL’den ‘eğlencelik’ olarak satılıyor.
15 günlük civciv ne yer?​

Civcive ne kadar yem verilir?​

Civcive şekerli su verilir mi?​

Civciv ne kadar sürede büyür?​

Salatalık: Civcivlerin en çok sevdiği besinlerden biridir. Özellikle büyümüş olan civcivler sıklıkla salatalık yemek ister.Haşlanmış Yumurta: Haşlanmış yumurtanın sarısı civcivlerin en çok tercih ettiği besinlerden biridir.Marul.Lor Peyniri.PirinçCivcive ne kadar yem verilir?Ortalama değer olarak tavuğun günlük yem tüketimi 130 gram alınabilir. Bu değer, basit tünek ızgaralı kümeslerde 140 gram, bataryalı kafeslerde 120 gram kadar olmaktadır. 56 günlük civciv döneminde civciv başına toplam 2 kg yem, 115 gün piliç döneminde de piliç başına toplam 7 kg yem öngörülmektedir.Civcivlere günde kaç kez yem verilir?Civcivleri bakımı kafes içerisinde yapılacaksa kafes tabanına mutlaka kâğıt serilmeli. Kafes tabanına serilen kâğıtlar 10. gün (gaga kesimi) sonunda atılmalıdır. Yemliklerin düzenli çalışıp çalışmadığı belirli aralıklarla kontrol edilmeli. Yemler ilk 6 hafta günde 2 kez verilmelidir.Civcive şekerli su verilir mi?1 kaba şekerli su koyun. (1 çay bardağına 6 çay kaşığı şeker olacak şekilde ayarlayın). Ve kutunun dibine az civciv yemi sepeleyin. 24 ile 36 saat arası süreyi tamamlayan civcivi (minimum 3 civciv olsun gerekirse bekleyin) alıp zorlamayla şekerli sudan bir yudum içirin.Civciv üşür mü?Civcivleriniz çok küçük olduğu için üşürler ampulde onların ısınmasını sağlayacaktır.Civciv ne kadar sürede büyür?Döllenmiş yumurtalar kuluçkahanelerde 21 gün hijyenik ortamlarda kuluçkaya yatırılıyor. 21 gün sonra civcivler çıkıyor. Üretici firmalar olarak işletmecilere yemleri, Veteriner Hekim ve Ziraat Mühendisi desteği sağlıyoruz. 40-45 gün içinde de piliçler 2 kiloya ulaşıyor ve hemen kesimhaneye yollanıyor.

Civcive ne kadar yem verilir?​

Civcive ne kadar yem verilir?
Ortalama değer olarak tavuğun günlük yem tüketimi 130 gram alınabilir. Bu değer, basit tünek ızgaralı kümeslerde 140 gram, bataryalı kafeslerde 120 gram kadar olmaktadır. 56 günlük civciv döneminde civciv başına toplam 2 kg yem, 115 gün piliç döneminde de piliç başına toplam 7 kg yem öngörülmektedir.

Civcivlere günde kaç kez yem verilir?​

Civcivleri bakımı kafes içerisinde yapılacaksa kafes tabanına mutlaka kâğıt serilmeli. Kafes tabanına serilen kâğıtlar 10. gün (gaga kesimi) sonunda atılmalıdır. Yemliklerin düzenli çalışıp çalışmadığı belirli aralıklarla kontrol edilmeli. Yemler ilk 6 hafta günde 2 kez verilmelidir.

Civcive şekerli su verilir mi?​

Civcive şekerli su verilir mi?
1 kaba şekerli su koyun. (1 çay bardağına 6 çay kaşığı şeker olacak şekilde ayarlayın). Ve kutunun dibine az civciv yemi sepeleyin. 24 ile 36 saat arası süreyi tamamlayan civcivi (minimum 3 civciv olsun gerekirse bekleyin) alıp zorlamayla şekerli sudan bir yudum içirin.

Civciv üşür mü?​

Civcivleriniz çok küçük olduğu için üşürler ampulde onların ısınmasını sağlayacaktır.

Civciv ne kadar sürede büyür?​

Civciv ne kadar sürede büyür?
Döllenmiş yumurtalar kuluçkahanelerde 21 gün hijyenik ortamlarda kuluçkaya yatırılıyor. 21 gün sonra civcivler çıkıyor. Üretici firmalar olarak işletmecilere yemleri, Veteriner Hekim ve Ziraat Mühendisi desteği sağlıyoruz. 40-45 gün içinde de piliçler 2 kiloya ulaşıyor ve hemen kesimhaneye yollanıyor.
 
Civcivlerle ilgili merak ettiğiniz konuları ele alalım:

**Civcivlerin gece uykusu:** Civcivler gece uykusuna ihtiyaç duyan canlılardır. Az ışık olsa bile civcivler genellikle gece uyur. Uyku, civcivlerin sağlıklı bir şekilde büyümesine ve gelişmesine yardımcı olur.

**Civcivlerin ölüm nedenleri:** Civcivler, çok hassas hayvanlar olduğu için çeşitli faktörler nedeniyle ölebilirler. Hava sıcaklığı, fazla temas, soğuk hava koşulları, çok yem, susuz bırakılma gibi etmenler civcivlerin hastalanmasına hatta ölümlerine neden olabilir. Bu nedenle civcivlerin bakımına özen göstermek önemlidir.

**Civcivlerin hastalıkları:** Civcivler hastalandığında dikkatli olunmalı ve veteriner hekimden yardım alınmalıdır. Civcivlere uygun yemler verilerek, vitamin ihtiyaçları karşılanmalı ve mümkün olduğunca el temasından kaçınılmalıdır.

**Civcivlerin yaşam süresi:** Civcivlerin yaşam süresi, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, civcivlerin sağlıklı koşullarda en fazla 10 güne kadar yaşayabileceği bilinmektedir.

**Civcivlerin beslenmesi:** Civcivlerin beslenmesi önemlidir. Yumurta, salatalık, marul, lor peyniri gibi besinler civcivlerin ihtiyaçlarını karşılayabilir. Günlük olarak belirli miktarda yem ve su verilmesi gerekmektedir.

**Civcivlerin büyüme süresi:** Döllenmiş yumurtaların kuluçkahanelerde 21 gün inkübasyon süreci sonunda civcivler çıkabilmektedir. Üretici firmalar genellikle piliçlerin 40-45 gün içinde 2 kiloya ulaşabileceğini belirtmektedir.

Eğer daha fazla detay veya bilgi isterseniz, sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst