AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Civata kim icat etti?

Editör

Yeni Üye

Cıvata kim icat etti?​

Avrupa’da 1400’lerde görülen cıvata, 1452-1519 yılları arasında Leonardo Da Vinci tarafından geliştirilmiştir. İlk tornavida kullanımı da 1700’lü yıllara rastlar. İngiltere’de 1797 yılında, Henry Maudslay (1771-1831) Amerika’da David Wilkinson 1798’de cıvata patenti almışlardır.

Salihli Norm cıvata sahibi kimdir?​

Nedim Uysal Özgeçmiş Evli ve bir çocuk sahibi olan Sn. Uysal aynı zamandabir kız bir erkek 2 torun sahibidir. 1973 yılında Norm Cıvata A.Ş.’yi kurmuş ve 47 yıldır şirketin değerleri üzerinde yükselmesi için bir fiil çalışmaktadır.

AKB cıvata ne demek?​

AKB cıvata ne demek?
Ürünlerin ölçüleri mm cinsinden ÇapXBoy şeklinde tanımlanır. İlk ölçü ürünün çapını, ikinci ölçü ise boyunu(malzemeye giren kısmın boyunu) ifade eder.

Norm holding sahibi kimdir?​

Norm holding sahibi kimdir?
Bizi bugünlere getiren, daha iyisini yapabilmemiz için çalışma azmi veren aynı tutku.” Norm Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Onursal Başkanı olarak halen görevini sürdüren Nedim Uysal tarafından kurulan Norm Holding, 1973 yılında, İzmir Bornova’da çift vuruşlu bir set makine ile cıvata üretimine başladı.

Norm holding sahibi nereli?​

Fatih Uysal kimdir? Manisa Salihli’de 1962’de doğan Fatih Uysal, İzmir Özel Türk Koleji’nden mezun oldu. 9 Eylül Üniversitesi İşletme Bölümü’nde okuyan Uysal, aile şirketlerinde çalışmaya başladı. Norm Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Uysal, TÜSİAD, TAYSAD; EGİAD ve BESİAD üyesi.

AKB Çelik Nedir?​

(Altı Köşe Baş) Tam Diş Siyah Çelik Cıvata Cıvata, ağaç veya metal parçalar üzerinde hazırlanmış olan deliğe yerleştirilerek genellikle somunu sıkmak suretiyle bağlamayı sağlayan tesbit ve ekleme parçasıdır. Çetin Cıvata güvencesi ile uluslararası kalite standartlarında üretilmiştir.

Civata nedir çeşitleri nelerdir?​

Civata nedir çeşitleri nelerdir?
Temel Türleri (Civata Çeşitleri)
- 8,8 Kalite Metrik Civatalar (Din-931-933)
- 8,8 Kalite İnce Diş Çelik Civatalar (Din 960)
- 8,8 Kalite Unc-Unf Çelik Civatalar (Asa-B)
- 6,8 Kalite Civatalar.
- 8,8 Bıçak Civatalar.
- 8,8 Kanal Civatası
- Demir Civatalar (Din-933)
- Yuvarlakbaş Kasa Civatalar.

Nedim Uysal Kimdir?​

Nedim Uysal Kimdir?
İzmir’de ki Salihlililer deyince ilk akla gelen isimlerin başında Nedim Uysal gelir. Şirket olarak konuşursak Norm Civata’nın ve 10’na yakın iştirakinin kurucusu, sahibi, Onursal Başkanı… dünyanın 50’ye yakın ülkesine ihracat yapan, Türkiye’nin kendi dalında lider firması.

Cıvata, Leonardo da Vinci'nin geliştirdiği ve daha sonrasında Henry Maudslay ve David Wilkinson gibi isimlerin de katkılarıyla geliştirilerek yaygınlaşmış bir teknolojik buluştur. Cıvataların yanı sıra tornavida da cıvata teknolojisinin gelişmesinde önemli bir araç olmuştur.

Salihli Norm Cıvata'nın kurucusu Nedim Uysal'dır. Uysal, Norm Cıvata A.Ş.'yi 1973 yılında kurmuş ve şirketin başarıyla büyümesi için çaba göstermiştir. Aynı zamanda evli ve bir çocuk sahibi olan Uysal'ın ayrıca bir kız ve bir erkek olmak üzere 2 torunu bulunmaktadır.

AKB cıvata terimi, ürünlerin ölçülerini milimetre cinsinden çap ve boyut şeklinde tanımlayan bir standarttır. İlk ölçü ürünün çapını, ikinci ölçü ise malzemeye giren kısmın boyutunu ifade eder.

Norm Holding'in sahibi Nedim Uysal'dır. Uysal, Norm Holding'i 1973 yılında İzmir Bornova'da çift vuruşlu bir set makine ile cıvata üretimine başlayarak kurmuştur. Halen Norm Holding'in Onursal Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

AKB Çelik, tam diş siyah çelik cıvata anlamına gelmektedir. Çetin Cıvata standartlarına uygun olarak uluslararası kalite standartlarında üretilen AKB Çelik cıvatalar, genellikle somunlarla birlikte kullanılarak malzemeleri birleştirmek için kullanılır.

Cıvata çeşitleri çeşitli tiplerde olabilmektedir. Bazı temel cıvata çeşitleri şunlardır:
- 8,8 Kalite Metrik Civatalar
- 8,8 Kalite İnce Diş Çelik Civatalar
- 8,8 Kalite Unc-Unf Çelik Civatalar
- 6,8 Kalite Civatalar
- 8,8 Bıçak Civatalar
- 8,8 Kanal Civatası
- Demir Civatalar
- Yuvarlakbaş Kasa Civatalar

Nedim Uysal, Salihli kökenli bir iş insanıdır. Nedim Uysal, Norm Civata'nın ve diğer iştiraklerin kurucusu ve sahibi olarak iş dünyasında önemli bir konuma sahiptir. Norm Civata'nın Türkiye'de lider firma olması ve dünya çapında 50'den fazla ülkeye ihracat yapması, Uysal'ın liderlik yeteneklerini göstermektedir.

Geri