AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Civa cevreye zararli mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Cıva çevreye zararlı mı?​

Cıva ve Çevre Cıva bir element olduğu için zararsız maddelere bölünemez ya da yok edilemez. Bir kere çevreye salındığında, hareketine devam eder ve derin okyanus tortuları veya göl çökeltilerinde gömülerek sistemden uzaklaştırılana kadar, hava, toprak ve su arasında devir yaparak biçim değiştirir.

Su mu daha yoğun cıva mı?​

litre hacim birimidir. dolayısıyla aynı hacimde cıva aynı hacimde sudan daha ağırdır. civanın birim hacimdeki kütlesi (yani yoğunluğu) suya göre fazla olduğundan daha ağır olur.
Cıva kanserojen mi?
Oğuz Özyaral, günlük hayatımızın ayrılmaz parçası olan malzemelerde kontrolsüz olarak kullanılan cıvanın sağlığı nasıl tehdit ettiğini anlattı. Cıva neden zararlıdır? Cıvanın kendisi, bileşikleri ve buharı çok zehirli, sinir sistemini bozan bir maddedir. Aynı zamanda kanserojendir.
Cıva insanı gençleştirir mi?
Kırmızı civa aslında civanın bir oksidi olduğu gibi güçlü bir bomba yapımında kullanılacak bir maddde de değil. Çok basit ve ucuz bir şey olan kırmızı civa, bilimsel çalışmalarda kullanılıyor. 20 yaş gençleştiriyor! Kırmızı civa sadece teröristlerin ‘gözdesi’ değil.

Cıva kirliliği nedir?​

Doğada cıva (Hg), gaz ve sıvı halde bulunan tek ağır metaldir. Cıva doğada bozulmaz, kolayca buharlaşır ve atmosferde uzun mesafeler kat ederek yerel, bölgesel ve küresel kirliliğe neden olur. Bu yüzden termik santral başta olmak üzere tüm yüksek yakma tesislerinin çevresinde cıva kirliliği taraması yapılmalıdır.

Pilde civa var mı?​

Pillerin içinde civa, kurşun, nikel gibi ağır metaller bulunur. Son yıllarda artan pil kullanımı insan sağlığı ve çevre için potansiyel tehlike oluşturmaktadır. Bunlar, hem çevre hem de insan sağlığı açısından zehirli maddelerdir. Atık pillerin çöpe atılması çevre kirliliğine yol açar ve insan sağlığına zarar verir.
Su mu daha yoğun zeytinyağı mı?
Çünkü, aynı miktardaki su ve zeytinyağının moleküllerinin sayısı birbirinden farklıdır. Sudaki molekül sayısı zeytinyağındakinden daha fazladır. Yani su, zeytinyağından daha yoğundur. Yoğun olan sıvı altta kalır.
 
Geri
Üst