Çıtır Tavuklar Tanımı İçin Materyaller
1 kg tavuk göğsü
1 paket krema
Tuz,karabiber,kırmızı tatlı toz biber
Kimyon
2 diş sarımsak
Varsa muskat rendesi bir ölçü
Kahvaltılık gevrek
Çıtır Tavuklar Tanımı Yapılışı
Öncelikle tavuklar yıkanır kurulanır ve istenilen büyüklükte doğranır. (ne çok ince ne çok kalın olmasın).Geniş bir kaba alınır.
Krema ve baharatlar eklenip karıştırılır.
Baharatlar çok fazla olmasın. Birer cimdik kâfi.
Bu karışımı en az 3 saat buzdolabında dinlendirin.
Hatta bir gün öncesinden yapıp buzdolabında bekletirseniz sonuç daha da hoş olacaktır. Ben bir gün evvel yapıp dinlendirdim.
Kahvaltılık gevrekleri robottan geçin ve düzgünce dinlenen tavuk kesimlerini gevreklere güzelce bulayın.
Bol ve kızgın yağda kızartın.
Dilerseniz fırında da yapabilirsiniz. İnanılmaz lezzetli oluyor. Kesinlikle kaydedin be deneyin
1 kg tavuk göğsü
1 paket krema
Tuz,karabiber,kırmızı tatlı toz biber
Kimyon
2 diş sarımsak
Varsa muskat rendesi bir ölçü
Kahvaltılık gevrek
Çıtır Tavuklar Tanımı Yapılışı
Öncelikle tavuklar yıkanır kurulanır ve istenilen büyüklükte doğranır. (ne çok ince ne çok kalın olmasın).Geniş bir kaba alınır.
Krema ve baharatlar eklenip karıştırılır.
Baharatlar çok fazla olmasın. Birer cimdik kâfi.
Bu karışımı en az 3 saat buzdolabında dinlendirin.
Hatta bir gün öncesinden yapıp buzdolabında bekletirseniz sonuç daha da hoş olacaktır. Ben bir gün evvel yapıp dinlendirdim.
Kahvaltılık gevrekleri robottan geçin ve düzgünce dinlenen tavuk kesimlerini gevreklere güzelce bulayın.
Bol ve kızgın yağda kızartın.
Dilerseniz fırında da yapabilirsiniz. İnanılmaz lezzetli oluyor. Kesinlikle kaydedin be deneyin