SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Çıtır Tavuk Şinitzel Tanımı İçin Malzemeler
500 gram tavuk göğsü
2 adet yumurta
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Kızartmak için yağ
Çıtır Tavuk Şinitzel Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsünü enlemesine ince keselim. Kesme tahtasının üzerine streç folyo koyalım. Üzerine tavuk göğsünü koyalım. Üzerine tekrar streç folyo serelim. Et döveceği ile inceltelim.
Bir tabağa yumurtaları kıralım. İçine tuz ve karabiber koyup, çırpalım.
Ayrı bir tabağa galeta unu koyalım.
Kızartma tavasına sıvı yağ koyup, orta ateşte kızdıralım.
Tavukları evvel yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartalım.
Aynı süreci tavuklar bitene kadar tekrar edelim. Sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
Çıtır Tavuk Şinitzel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram tavuk göğsü
2 adet yumurta
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Kızartmak için yağ
Çıtır Tavuk Şinitzel Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsünü enlemesine ince keselim. Kesme tahtasının üzerine streç folyo koyalım. Üzerine tavuk göğsünü koyalım. Üzerine tekrar streç folyo serelim. Et döveceği ile inceltelim.
Bir tabağa yumurtaları kıralım. İçine tuz ve karabiber koyup, çırpalım.
Ayrı bir tabağa galeta unu koyalım.
Kızartma tavasına sıvı yağ koyup, orta ateşte kızdıralım.
Tavukları evvel yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartalım.
Aynı süreci tavuklar bitene kadar tekrar edelim. Sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
Çıtır Tavuk Şinitzel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı