Çıtır Tavuk Kanatları Tanımı İçin Gereçler
1,5 kg tavuk kanatı
Yarım çay bardağı zeytin yağ
1 tatlı kaşığı bal
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 / 2 tatlı kaşığı kekik
2 adet ezilmiş sarımsak
Gereğince tuz
Çıtır Tavuk Kanatları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk kanadını ikiye ayırın.
Üzerine çizikler atın.
Uygun bir kaseye bütün sos gereçlerini ekleyin ve uygunca karıştırın.
Tavuk kanatlarını içine atın ve düzgünce sosla karıştırın. Vakit varsa buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Kanatları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
200 derece alt üst ayar fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Çıtır Tavuk Kanatları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1,5 kg tavuk kanatı
Yarım çay bardağı zeytin yağ
1 tatlı kaşığı bal
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 / 2 tatlı kaşığı kekik
2 adet ezilmiş sarımsak
Gereğince tuz
Çıtır Tavuk Kanatları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk kanadını ikiye ayırın.
Üzerine çizikler atın.
Uygun bir kaseye bütün sos gereçlerini ekleyin ve uygunca karıştırın.
Tavuk kanatlarını içine atın ve düzgünce sosla karıştırın. Vakit varsa buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Kanatları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
200 derece alt üst ayar fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Çıtır Tavuk Kanatları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı