SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Çıtır Tavuk Halkaları Tanımı İçin Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
2 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yeşil biber
1 tatlı k sarımsak tozu
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Dışı için
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
2 adet yumurta
Çıtır Tavuk Halkaları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak patatesleri suda haşlıyalım.
Haşlanınca suyunu süzüp kenara alalım.
Tavuk göğsünü küp küp doğrayalım.
Tavuk ile başka tüm gereçleri mutfak robotundan geçirilir.
Hazır olmuş harcı sıkma torbasına dolduralım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine halka hali verip dizin.
Üç kısımların su ile elinizi ıslatarak birleştirin.
Buzlukta 2 saat kadar donmaya bırakın.
Tavuk halklarını buzluktan aldıktan sonra sırasıyla un, yumurta ve galeta unu ile kaplayın.
Kızgın yağda orta ateşte 2 dk kadar kızartın.
Halkaları sos ile servis edin. Afiyet olsun .
Çıtır Tavuk Halkaları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet tavuk göğsü
2 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yeşil biber
1 tatlı k sarımsak tozu
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Dışı için
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
2 adet yumurta
Çıtır Tavuk Halkaları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak patatesleri suda haşlıyalım.
Haşlanınca suyunu süzüp kenara alalım.
Tavuk göğsünü küp küp doğrayalım.
Tavuk ile başka tüm gereçleri mutfak robotundan geçirilir.
Hazır olmuş harcı sıkma torbasına dolduralım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine halka hali verip dizin.
Üç kısımların su ile elinizi ıslatarak birleştirin.
Buzlukta 2 saat kadar donmaya bırakın.
Tavuk halklarını buzluktan aldıktan sonra sırasıyla un, yumurta ve galeta unu ile kaplayın.
Kızgın yağda orta ateşte 2 dk kadar kızartın.
Halkaları sos ile servis edin. Afiyet olsun .
Çıtır Tavuk Halkaları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı