Çıtır Tavuk Halkaları

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Çıtır Tavuk Halkaları Tanımı İçin Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
2 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yeşil biber
1 tatlı k sarımsak tozu
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Dışı için
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
2 adet yumurta

Çıtır Tavuk Halkaları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak patatesleri suda haşlıyalım.
Haşlanınca suyunu süzüp kenara alalım.
Tavuk göğsünü küp küp doğrayalım.
Tavuk ile başka tüm gereçleri mutfak robotundan geçirilir.
Hazır olmuş harcı sıkma torbasına dolduralım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine halka hali verip dizin.
Üç kısımların su ile elinizi ıslatarak birleştirin.
Buzlukta 2 saat kadar donmaya bırakın.
Tavuk halklarını buzluktan aldıktan sonra sırasıyla un, yumurta ve galeta unu ile kaplayın.
Kızgın yağda orta ateşte 2 dk kadar kızartın.
Halkaları sos ile servis edin. Afiyet olsun .
Çıtır Tavuk Halkaları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst