Çıtır Tavuk (Doritoslu)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çıtır Tavuk (Doritoslu) Tanımı İçin Gereçler
Yarım tavuk göğsü
Doritos cipsi (isteğe nazaran acılı/acısız)
2 adet yumurta
1 su bardağı un
2 su bardağı süt
Tuz
Acı sos

Çıtır Tavuk (Doritoslu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavukları uzun şerit halinde kesin(parmak kalınlığı).
Kesilmiş tavukların üstüne sütü ekleyin, tuz ve isteğe nazaran acı sos ekleyin ve karıştırıp buzdolapta dinlendirin.2 yumurtayı bir kasede güzelce çırpın, farklı kaseye unu koyun ve doritos cipsini rondodan geçirip onuda başka kaseye alın. [*]Fırını 175 derecede açın. [*]Dinlenmiş tavukları tek tek birinci evvel una bulayın, daha sonra yumurtaya bulayın ve en son ufalanmış doritosa batırın (iyice kaplanacak şekilde). [*]Tüm tavukları kapladıktan sonra fırına verin. [*]25 dakka sonra (üstü kızarınca) çevirin tavukları ve yaklaşık 20 dk daha fırında pişirin. [*]Piştikten sonra çabucak yemek için hazır.
(bu tanımı kızartma şeklindede yapabilirsiniz isteğe göre).

Çıtır Tavuk (Doritoslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst