Çıtır Tavuk (Doritoslu)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çıtır Tavuk (Doritoslu) Tanımı İçin Materyaller
Kişi sayısınca tavuk baget (4 tane kullandım ben)
Harç İçin
Yarım su bardağı un
1 yumurta
2 diş sarımsak rendesi
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı köri
2 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tuz
Dışı İçin
Doritos

Çıtır Tavuk (Doritoslu) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bagetleri bıçakla (İçleri de pişsin diye) birkaç yerinden parçalıyoruz.
Bir kapya harç materyallerinin hepsini çırpın (Kıvamı hafif koyu olmalı)
Tavukları sos bulayıp, üzerine streç geçirip en az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Doritosu makinede çekip, buzdolabında bekletilen tavuklara buluyoruz.
Kızgın, orta yağda (Yağ ne az ne de çok olmalı) tavukları kurutmadan kızartın.
Kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağı çekmesini sağlayabilirsiniz.
Patates kızartması ile servis yapın. 8. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst