Çıtır Tavuk But Tanımı İçin Malzemeler
1 buçuk tavuk but
1 su bardağından biraz eksik galeta unu
1 çay bardağı mısır unu
1 çay bardağı un
1 çay bardağı su
2 yumurta
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı yedibahar
Kızartmak için
Sıvı yağ
Çıtır Tavuk But Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuk butları güzelce yıkayıp 1 çay bardağı su ve tuz ekleyip kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
Unları ve baharatları karıştırın kenara alın.
Yumurtayı da düzgünce çırpın ve 1 çay bardağı su ekleyip karıştırın.
Tavuk butları evvel yumurta sonra una bulayıp tepsiye dizin ve dolapta yarım saat 40 dakika bekletip çıkarın.
Tekrardan yumurtaya ve una bulayıp kızgın yağda her tarafını kızartıp servis yapabilirsiniz afiyet olsun
Çıtır Tavuk But Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 buçuk tavuk but
1 su bardağından biraz eksik galeta unu
1 çay bardağı mısır unu
1 çay bardağı un
1 çay bardağı su
2 yumurta
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı yedibahar
Kızartmak için
Sıvı yağ
Çıtır Tavuk But Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuk butları güzelce yıkayıp 1 çay bardağı su ve tuz ekleyip kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
Unları ve baharatları karıştırın kenara alın.
Yumurtayı da düzgünce çırpın ve 1 çay bardağı su ekleyip karıştırın.
Tavuk butları evvel yumurta sonra una bulayıp tepsiye dizin ve dolapta yarım saat 40 dakika bekletip çıkarın.
Tekrardan yumurtaya ve una bulayıp kızgın yağda her tarafını kızartıp servis yapabilirsiniz afiyet olsun
Çıtır Tavuk But Tanımı Fotoğraflı Yapılışı