Çıtır Su Böreği Tanımı İçin Gereçler
700 gram baklavalık böreklik yufka(ince olan)
Sosu için;
4 adet yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı un
Tuz(damağınıza göre)
İç harcı için;
1 kalıp beyaz peynir
Bu sefer değişiklik olsun diye içini pırasalı yaptım o formda yada ıspanaklı peynirli sucuklu vs. deneyebilirsiniz.
Ortalarına;
Biraz tereyağ dağıttım
Çıtır Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle iç harcını istediğiniz halde hazırlayabilirsiniz.
Yumurtaları çırpın, sıvı yağ, yoğurt ve suyu ekleyerek biraz daha çırpıp un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpalım.
Yufkaların 4 adedini ayırıp kalan kısmını 6 -7 modüle keselim.
Borcamı sıvı yağ ile yağlayalım ve altına iki tane yufkayı üst üste koyarak yerleştirelim.
Bir yufkayı elinizle sosun içine batırıp ıslatarak fazla sosunu akıtın ve top top yaparak yan yana fazla sıkıştırmadan tepsiye yayalım.
Her yufkayı tıpkı biçimde sosa batırıp akıtıp iç harcını iki kat olacak formda yayalım.
Bir kat soslu yufka bir kat iç harcı halinde tamamlayalım.
Sos artarsa en üstüne döküp yufkadan tekrar iki tane daha tepsiye yerleştirip üzerini kapatalım.
Evvelden ısıtılmış fırında 200 derece de 45 -50 dakika kadar denetimli pişirelim. Hem su böreği hem çıtır börek tadında olağanüstü bir lezzet deneyeceklere afiyet olsun .
Çıtır Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
700 gram baklavalık böreklik yufka(ince olan)
Sosu için;
4 adet yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı un
Tuz(damağınıza göre)
İç harcı için;
1 kalıp beyaz peynir
Bu sefer değişiklik olsun diye içini pırasalı yaptım o formda yada ıspanaklı peynirli sucuklu vs. deneyebilirsiniz.
Ortalarına;
Biraz tereyağ dağıttım
Çıtır Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle iç harcını istediğiniz halde hazırlayabilirsiniz.
Yumurtaları çırpın, sıvı yağ, yoğurt ve suyu ekleyerek biraz daha çırpıp un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpalım.
Yufkaların 4 adedini ayırıp kalan kısmını 6 -7 modüle keselim.
Borcamı sıvı yağ ile yağlayalım ve altına iki tane yufkayı üst üste koyarak yerleştirelim.
Bir yufkayı elinizle sosun içine batırıp ıslatarak fazla sosunu akıtın ve top top yaparak yan yana fazla sıkıştırmadan tepsiye yayalım.
Her yufkayı tıpkı biçimde sosa batırıp akıtıp iç harcını iki kat olacak formda yayalım.
Bir kat soslu yufka bir kat iç harcı halinde tamamlayalım.
Sos artarsa en üstüne döküp yufkadan tekrar iki tane daha tepsiye yerleştirip üzerini kapatalım.
Evvelden ısıtılmış fırında 200 derece de 45 -50 dakika kadar denetimli pişirelim. Hem su böreği hem çıtır börek tadında olağanüstü bir lezzet deneyeceklere afiyet olsun .
Çıtır Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı