- Konu Yazar
- #1
Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su (250 ml )
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım paket yaş maya
2.5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
4.5 su bardağı un
Dış için;
1 su bardağı su
Yarım su bardağı pekmez
2 su bardağı kavrulmuş susam
Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabına birinci evvel bir su bardağı su, maya ve şekeri alalım uygunca karıştıralım.
Üzerine sıvı yağ ,yoğurt ve tuz ekleyelim.
Unu da eleyerek ekleyelim.
Güzelce yoğurup 1. 5 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamuru 20 eşit kesime bölelim.
Her bir hamuru rulo biçiminde açıp iki hamuru örgü üzere birbirine dolayalım.
Pekmezin içine su koyalım güzelce çırpalım.
Hazırladığımız simit hamurunu evvel pekmezli suya sonra da susama bulayalım.
190 derecede alt üst fırında 20-25 dk pişirelim.
Fırında simitleri pişirirken kurumasınlar diye borcam da su koydum.
Deneyen herkese afiyet olsun.
Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su (250 ml )
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım paket yaş maya
2.5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
4.5 su bardağı un
Dış için;
1 su bardağı su
Yarım su bardağı pekmez
2 su bardağı kavrulmuş susam
Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabına birinci evvel bir su bardağı su, maya ve şekeri alalım uygunca karıştıralım.
Üzerine sıvı yağ ,yoğurt ve tuz ekleyelim.
Unu da eleyerek ekleyelim.
Güzelce yoğurup 1. 5 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamuru 20 eşit kesime bölelim.
Her bir hamuru rulo biçiminde açıp iki hamuru örgü üzere birbirine dolayalım.
Pekmezin içine su koyalım güzelce çırpalım.
Hazırladığımız simit hamurunu evvel pekmezli suya sonra da susama bulayalım.
190 derecede alt üst fırında 20-25 dk pişirelim.
Fırında simitleri pişirirken kurumasınlar diye borcam da su koydum.
Deneyen herkese afiyet olsun.
Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı