Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çıtır Pırasalı Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çıtır Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet hazır yufka
3 adet pırasa
1 adet havuç
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Maden suyu
Süt
Galeta unu

Çıtır Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasalar ve havuçlar ince ince doğrandıktan sonra zeytinyağında tavada pişirilir.
İçine biber salçası eklenir.
Yufkalar tek tek açılır içerisine süt-maden suyu-zeytinyağı karışımı sürülür ve ikiye katlanır.
İkiye katlanan yufkaya tekrar karışım sürülür ve ılıyan materyal yufkanın içine koyularak kol böreği formunda sarılır.
3 yufka için de tek tek bu süreç yapılır ve eşit kesimler halinde kesilir.
Daha sonra süte ve sonra da galeta ununa batırılıp 170 derece fırında 35 dk pişirilir. Afiyet olsun.
Çıtır Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst