Çıtır Peynirli Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çıtır Peynirli Börek Tanımı İçin Materyaller
6 adet yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
İç Harcı İçin
Peynir
Çökelek
Maydanoz

Çıtır Peynirli Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle bir kap içerisinde süt ve yağı çırpalım. Yufkaları tezgaha serelim. Hazırladığımız sostan yufkamızın üzerine 3 kaşık dökelim ve fırça yardımı ile güzelce yufkamıza sürelim.
Daha sonra yufkamızı ortadan ikiye olacak formda katlayıp tekrar sos dökelim ve sürelim.
Bu basamaktan sonra yufkamızı 6ya bölüp iç harcımızı birer kaşık ekleyelim. Sigara böreği halinde saralım.
Sardığımız börekleri suya batırıp bir kurulama bezi üzerinde fazla suyu bırakacak biçimde bekletelim.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpip 190 derecelik fırında pişirelim.
Ben kuruttuktan sonra buzlukta birbirine değmeden döndürüp çıkarıp pişiriyorum büyük kolaylık oluyor. Şimdiden afiyet olsun.
 
Geri
Üst