- Konu Yazar
- #1
Çıtır Peynirli Börek Tanımı İçin Gereçler
Baklava yufkası (36 adet bir tepsi için yeterli)
150 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için;
Peynir ve maydanoz
Çıtır Peynirli Börek Tanımı Yapılışı
Öncelikle tereyağı eritip içine sıvı yağı ekleyip karıştıralım kenarda beklesin.
Şimdide içini hazırlayalım bir kalıp beyaz peyniri çatal yardımıyla ezelim.
İçine bir tutam maydanoz doğrayıp karıştıralım.
Tezgahımıza 2 adet yufka serelim.
Üzerini yağlayalım tekrar 2 adet yufkayı yağladığımız yufkanın üzerine serelim ve tekrardan yağlayalım
Kısa kenarının uç kısmına beyaz peynir koyalım rulo formunda saralım.
Bu biçimde yufkalar bitene kadar 4 erli olacak halde rulolar yapıp tepsiye dizelim.
Kalan yağdan üzerine sürelim.
Bıçakla kesip 180 derecelik fırına verelim yaklaşık 30 dk üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Baklava yufkası (36 adet bir tepsi için yeterli)
150 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için;
Peynir ve maydanoz
Çıtır Peynirli Börek Tanımı Yapılışı
Öncelikle tereyağı eritip içine sıvı yağı ekleyip karıştıralım kenarda beklesin.
Şimdide içini hazırlayalım bir kalıp beyaz peyniri çatal yardımıyla ezelim.
İçine bir tutam maydanoz doğrayıp karıştıralım.
Tezgahımıza 2 adet yufka serelim.
Üzerini yağlayalım tekrar 2 adet yufkayı yağladığımız yufkanın üzerine serelim ve tekrardan yağlayalım
Kısa kenarının uç kısmına beyaz peynir koyalım rulo formunda saralım.
Bu biçimde yufkalar bitene kadar 4 erli olacak halde rulolar yapıp tepsiye dizelim.
Kalan yağdan üzerine sürelim.
Bıçakla kesip 180 derecelik fırına verelim yaklaşık 30 dk üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.