AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çıtır Patlıcanlı Sarma Meze (Soslu)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çıtır Patlıcanlı Sarma Meze (Soslu) Tanımı İçin Gereçler
2 tane orta uzunluk patlıcan
Bulamak için:
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
İçine:
2 yemek kaşığı yoğurt (katı yeri)
1 yemek kaşığı mayonez (tercihen)
1 tutam dere otu
1 diş sarımsak
Kızartmak için:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sosu:
1 tane rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı salça
Azıcık sıvı yağ
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
Tuz

Çıtır Patlıcanlı Sarma Meze (Soslu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanlar ince uzun dilimlenir.
Dilimlenen patlıcanların üzerine bir ölçü tuz serpilir ve 5 dakika bekletilir.
Daha sonra üzerlerine kağıt havlu ile bastırılıp suyu alınır.
Yumurta bir kasede çırpılır.
Diğer bir kaseye un koyulur.
Patlıcanlar evvel una sonra yumurtaya bulanarak tepsiye alınır.
Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ alınır ve patlıcanlar kızartılır.
Yoğurt, mayonez, kıyılmış dereotu ve ezilen sarımsak eklenip karıştırılır.
Patlıcanların içine yoğurtlu karışım sürülür ve geniş tarafından başlanarak sarılır.
Tüm patlıcanlar bitince sos için domates rendelenir.
Tavaya sıvı yağ ve domates alınarak pişirilir.
Biraz pişince içine salça ve baharatlar eklenir.
Sosun suyunu çok çektirmeden ocaktan alınır ve patlıcanların üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun

Çıtır Patlıcanlı Sarma Meze (Soslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst