Çıtır Mantı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çıtır Mantı Tanımı İçin Materyaller
2 adet böreklik yufka
İçi için:
250 gram kıyma
Yarım kuru soğan
2 diş sarımsak
Bir tutam maydanoz
Tuz,karabiber,pulbiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
1 yemek kaşığı salça, sarımsak
100 gram tereyağ
Yoğurt,sarımsak

Çıtır Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
İç materyallerini karıştırın. Yufkayı ortadan ikiye katlayıp düz olan tarafına harcın yarısını uzunlama halde sarma sarar üzere koyun.
Yufkayı rulo yapıp iki parmak kalınlığında modüller kesin.
Öbür yufkaya da tıpkı süreci uygulayın.
Borcama yerleştirip ortasına biber,kapya,soğan domates vb. İstediğiniz zerzevatları koyun. Zerzevat koyarsanız kesinlikle üzerinden biraz sıvı yağ gezdirin.
Fırın ayarınıza nazaran yeterlice pişene kadar bekletin. Ben 240 derecede 40 dakika pişirdim.
Üzeri için sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
Tereyağında sarımsak ve salçayı kavurun.
Fırından çıkardığınız yemeğin üzerine yoğurt ve tereyağlı sosu gezdirin.
Çıtır Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst