Çıtır Lahmacun

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çıtır Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
4 su bardağı un
1 su bardağı su
1/2 (yarım) paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çimdik toz şeker
Harcı için:
1 adet büyük boy soğan
12 dal maydanoz
2 diş sarımsak
10 yemek kaşığı domates püresi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı yoğurt

Çıtır Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için:Ilık suyu ekleyin. Suyun içerisine maya ve toz şeker ekleyin.
Karıştırmadan tuzu unun üzerine ekleyin ve hamur kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 1-1, 5 dakika yoğurun. 1 saate yakın kontrol ederek dinlenmeye bırakın.
Lahmacunun harcı için mutfak robotuna soğanı, sarımsağı ve maydanozları koyun.
Domates, tuz, karabiber, yoğurt koyup iyice karışana kadar çekmeye devam edin.
Yoğurt lahmacunun topaklanmadan rahat sürülmesini sağlayacak.
Ardından bir kaseye alıp içerisine dana kıymayı ekleyin.Kıymanın yağlı olması önemli yağsız kısmından almamaya dikkat edin.
Son olarak isot, pul biber karışımını da kıymalı harca ekleyin ve tüm malzemeler bir araya gelinceye kadar karıştırın.Bu harç bir süre bekledikçe suyunu salar ve tam lahmacun harcı kıvamına gelir.
Tezgahı unlayıp hamuru bezelere bölün .
Ocağın büyük gözüne en kısık ateşte yapınız.
Bezeleri yuvarlak şekilde acın ve harcı ekleyin.
Harcı yayın güzelce.
Hazırladığınız lahmacunu tavaya koyun ve üzerini kapak ile kapatın.
2 dakikada 1 kontrol edin. .10 dakika harcı pişip alt kısmı renk alıncaya kadar pişirin.AFİYET OLSUN
Çıtır Lahmacun Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst