- Konu Yazar
- #1
Çıtır Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Yarım çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un (Yumuşak az ele yapışır olacak)
Kıymalı harç için;
200 gram orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan (Orta boy)
3 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber (Büyük boy)
2 adet yeşil biber
Maydanoz (1 avuç kadar)
1 büyük uzunluk domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı açı pul biber (İsteğe bağlı)
Yarım çay bardağı su
Çıtır Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur yoğurma kabımızı alıyoruz.
İlk evvel sıvı gereçlerimizi ekleyip güzelce çırpıyoruz.
Daha sonra unumuzu ve tuzumuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
Yumuşak ve azda olsa ele yapışan hamur elde edeceğiz.
Hamurumuzu dinlendirmeye gerek duymadan orta uzunluk yumurta boyutunda bezelere ayırıyoruz.
Lahmacun kıymamızın materyallerini başka bir tarafta hazırlıyoruz.
Kıyma hariç tüm gereçlerimizi yavaş yavaş robotta çekiyoruz. Meze kıvamında olacak halde yapıyoruz.
Kıymamızı ekleyip tekrar çekiyoruz. Tuzuna kesinlikle bakalım az geldiğini düşünüyorsanız ekleme yapabilirsiniz.
Bezelere ayırdığımız hamurlarımızı bol unlayarak oklava yardımıyla acıyoruz. İncecik halde açtığımız her bezeye kıyma harcımızı döküp yayıyoruz.
Hazır olan lahmacunlarımızı sırasıyla pişirmeye başlayabiliriz. Çıtır bir lahmacun elde edeceksiniz.
Benim konutumda lahmacun makinesi var onda yaptım taş fırın özellikli siz ister fırında ister tavada yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Not: Kişi sayısının çokluğuna nazaran gramajları arttırabilirsiniz. ben dört kişilik yaptım.
Çıtır Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Yarım çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un (Yumuşak az ele yapışır olacak)
Kıymalı harç için;
200 gram orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan (Orta boy)
3 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber (Büyük boy)
2 adet yeşil biber
Maydanoz (1 avuç kadar)
1 büyük uzunluk domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı açı pul biber (İsteğe bağlı)
Yarım çay bardağı su
Çıtır Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur yoğurma kabımızı alıyoruz.
İlk evvel sıvı gereçlerimizi ekleyip güzelce çırpıyoruz.
Daha sonra unumuzu ve tuzumuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
Yumuşak ve azda olsa ele yapışan hamur elde edeceğiz.
Hamurumuzu dinlendirmeye gerek duymadan orta uzunluk yumurta boyutunda bezelere ayırıyoruz.
Lahmacun kıymamızın materyallerini başka bir tarafta hazırlıyoruz.
Kıyma hariç tüm gereçlerimizi yavaş yavaş robotta çekiyoruz. Meze kıvamında olacak halde yapıyoruz.
Kıymamızı ekleyip tekrar çekiyoruz. Tuzuna kesinlikle bakalım az geldiğini düşünüyorsanız ekleme yapabilirsiniz.
Bezelere ayırdığımız hamurlarımızı bol unlayarak oklava yardımıyla acıyoruz. İncecik halde açtığımız her bezeye kıyma harcımızı döküp yayıyoruz.
Hazır olan lahmacunlarımızı sırasıyla pişirmeye başlayabiliriz. Çıtır bir lahmacun elde edeceksiniz.
Benim konutumda lahmacun makinesi var onda yaptım taş fırın özellikli siz ister fırında ister tavada yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Not: Kişi sayısının çokluğuna nazaran gramajları arttırabilirsiniz. ben dört kişilik yaptım.
Çıtır Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı