Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çıtır Lahmacun

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çıtır Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için gereken malzemeler:
1 kilo 600 gr un
1 pk yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı zeytinyağı
430 ml süt
430 ml su
Tuz
İç harcı için gereken malzemeler:
400 g kıyma
3 adet domates
4 adet kapya kırmızı biber
4-5 adet sivri yeşil biber
Yarım demet maydanoz
3 adet soğan
3 diş sarımsak
2,5 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytin yağı
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Çıtır Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk başta ılık sütün yarısını, yaş mayayı ve şekeri küçük bir kâseye ilave edin, bir/iki kere karıştırın ve 10 dakika mayalanmaya bırakın.
Püf nokta ;bu ön aşamayı yaparsanız o zaman hamuru çok fazla bekletmiyorsunuz. Suyu da hamura ılık ilave edin.
Unu derin bir yoğurma kabına ilave edin. Ön mayayı şimdi ilave edin.
Yavaşça diğer malzemeleri ilave edin ve yumuşak homojen bir hamur olana kadar yoğurun.
Yaklaşık 45-50 dakika arası dinlendirip mayalanmaya bırakın.
Şimdi iç harçı için soğanları, sarımsakları, biberleri ve maydanozu rondodan geçirip küçültün.
Kıymayı ve küçültülmüş sebzeleri derin bir kaba ilave edip baharatları, salçayı ve zeytinyağını da ekleyip karıştırın.
Buzdolabında yaklaşık bir saat bekletin.
Püf nokta ; iç harcını bekletirseniz kıyma tüm malzemeleri çeker ve daha lezzetli olur.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp ayırın.
Püf nokta; benim yaptığım büyüklükte istiyorsanız o zaman her bir hamur bezesi tam 80g olmalı.
Lahmacunları biraz küçük istiyorsanız 50-60g arasında yapabilirsiniz.
Her bir hamur bezesini ince açıp üstüne bir kaşık iç harcından ilave edip bir kaşık yardımı ile güzelce dağıtın ve pişirin.
Püf nokta; İç harcını çok ilave etmeyin yoksa silex, mulek gibi lahmacun makinanın güzel ve tam pişmez. Bir yemek kaşığı iç harcı yeterli.
Benim lahmacun makinanın markası mutlulex ve 4,5 ayarında her bir lahmacunu 5-6 dakika pişirdim. Ayarı yüksek olmasın yoksa lahmacun yanar ve güzel pişmez.
Fırında pişirmek isterseniz eğer 240/250 derecede pişirebilirsiniz.
Lahmacun sıcak olarak servis edin, böyle daha çıtır oluyor.
Bu işlemi diğer bezelerle de yapın.
Helal hoş olsun.

Çıtır Lahmacun Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst