Çıtır Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler
2 kilo kornişon
15 tane sarımsak (Her kavanoza 5 tane)
1,5 çay bardağı sirke (Her kavanoza yarım çay bardağı)
3 yemek kaşığı kaya tuzu
3 tatlı kaşığı toz şeker
Kaynamış su
Çıtır Kornişon Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kornişonlarımızı şu dolu bir kapta ıslatalım sabaha kadar beklesin.
Daha sonra güzelce yıkayıp iki ucunu temizleyelim.
Kavanozun altına sarımsaklarımızı koyuyoruz ve üzerine kornişonlarımızı yerleştirelim.
Daha sonra 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave ediyoruz.
Yarım çay bardağı üzüm sirkesi ve sıcak suyumuzu ilave edip kapağını güzelce kapatıyoruz. Afiyet olsun
Çıtır Kornişon Turşu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 kilo kornişon
15 tane sarımsak (Her kavanoza 5 tane)
1,5 çay bardağı sirke (Her kavanoza yarım çay bardağı)
3 yemek kaşığı kaya tuzu
3 tatlı kaşığı toz şeker
Kaynamış su
Çıtır Kornişon Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kornişonlarımızı şu dolu bir kapta ıslatalım sabaha kadar beklesin.
Daha sonra güzelce yıkayıp iki ucunu temizleyelim.
Kavanozun altına sarımsaklarımızı koyuyoruz ve üzerine kornişonlarımızı yerleştirelim.
Daha sonra 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave ediyoruz.
Yarım çay bardağı üzüm sirkesi ve sıcak suyumuzu ilave edip kapağını güzelce kapatıyoruz. Afiyet olsun
Çıtır Kornişon Turşu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı