AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Çıtır Kornişon Turşu Yapımı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Çıtır Kornişon Turşu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
5 kilo kornişon turşu
3 su bardağı sirke
1.5 yemek kaşığı limon tuzu
1.5 – 2 su bardağı kaya tuzu
1 adet limon
3-4 baş sarımsak
Yarım çay bardağı nohut
Yarım çay bardağı yarma
1 yemek kaşığı şeker
6 litre kadar kaynamış soğutulmuş su olması lazım
Delemek için dikis iğnesi
Defne yaprağı

Çıtır Kornişon Turşu Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak suyu kaynatalım soğuması lazım.
Kornişonları güzelce yıkayalım. Birkaç kez bu işlemi yapalım.
Su dolu bir leğene koyalım.
İğne ile bir kaç delik atalım. Saplarını temizleyelim.
Sarımsakları temizlemek için su dolu bir leğene parçalara ayırıp koyalım ki çabuk soyulsun. Soyulduktan sonra ikiye bölelim.
Şimdi kaynayıp soğumuş suya tuzu ilave edelim karıştıralım.
Not: ben içine bir yumurta koyuyorum su yumurtayı kaldırırsa su oranı iyidir.
Turşu bidonun altına nohut yarma, biraz sarımsak ekleyelim kornişonları ilave edelim.
Aralara sarımsak ve nohut yarma ilave edelim.
Limonu 4 e bölelim içine koyalım.
Suyunu ilave edelim bidonun içine şeker, kalan malzemeleri defne yaprağını limon tuzunu ilave edelim.
Ağız kısmana 2 parmak boşluk kalacak şekilde tuzlu suyunu ekleyelim.
Tuzlu suyu bir kaba koyalım artanını arada karıştırdığınız da eksilirse ekleme yapacağız. Ağzını kapatalım.
2 güne bir suyuna ve tuzuna bakalım turşunun oklava ile karıştıralım.
Tuzlu sudan ekleyelim. Turşumuz bir kaç güne olur. Çıtır çıtır turşu oluyor.
Çıtır Kornişon Turşu Yapımı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst