AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Citir kibrit patates nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.916
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çıtır kibrit patates nasıl yapılır?​

Zeytinyağını bir tencereye koyun. (Yaklaşık 4 parmak kadar yüksekliğinde) Orta ateşte ısıtın. Yağın fazla kızgın olmamasına dikkate edin. Yağ ısınırken, patates kesici veya bıçakla patatesleri çok ince, kibrit çöpü büyüklüğünde, dilimler şeklinde kesin. Rendenin kalın tarafıyla da yapabilirsiniz.

Patates dilimleme aleti nasıl kullanılır?​

Patates dilimleme aleti nasıl kullanılır?
Patates Dilimleyici Nasıl Kullanılır? Dilimleme şekline göre kullanımlarında farklılık gösteren patates dilimleyicilerinde genel olarak soyulan patatesin üstünden bıçaklı kısmı bastırmak yeterli olmaktadır.

Patates rendesi nerede satılır?​

Getir.

Elma dilim patates nasıl kesilir?​

Elma dilim patates nasıl kesilir?
Elma dilim nasıl kesilir? – Bir kase soğuk suya 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karbonat ekleyiniz. Patatesleri bu karışıma koyduktan sonra 1 saat buzdolabında bekletiniz. – Elma dilimlerini çıkarıp kağıt havluyla kurulayınız.
Kızartmalık patates nasil yapilir?​
Patates dilimlerini nişastalarını bırakması için tuzlu ve soğuk (buzlu) suda bekletin. Kızartma yağını derin bir tava ya da tencereye alıp yavaş yavaş kızdırın. Suyunu süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patatesleri kısık ateşte, derin yağda 3-4 dakika kadar pişirin. Aralarda karıştırmayın ve kızartmayın.

Çitir patates nasıl Kizartilir soda?​

Çitir patates nasıl Kizartilir soda?
Geniş bir kapta soda ve tuzu karıştırın. Patatesleri içine alın ve yaklaşık 40 dakika bekletin. Patatesleri temiz bir mutfak bezine , havluya veya kağıt havluya alıp kurulayın. Kızgın ve bol yağda pembeleşene kadar kızartın.Afiyet olsun..

Çubukta patates aparatı nasıl kullanılır?​

Çubuğun sivri kısmı makine bıçağının orta kısmından geçirilir. Sivri kısım makinenin bıçağından geçmiş , patates makinenin ortasında olacak şekilde ayarlandıktan sonra, patates hem tutma hem de spiral şekle getirme görevi olan, dişli çevirme kolunun baş kısmına takılır.

Patates rendesi nasıl yapılır?​

Patates rendesi nasıl yapılır?
Kaşarlı Patates Rendesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patateslerin kabuklarını soyup rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
- İçine tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Tavanın dibini yağlanacak şekilde sıvı yağ koyup kızdırın.
- Rendelediğimiz patatesleri ikiye bölüp yarısını tavanın dibine eşit kalınlıkta yayın.

Parmak patates nasıl kesilir?​

Parmak Patates: Soyduğunuz patatesi halka şeklinde doğrayın. Dilimlediğiniz parçaların her birini dikine şeritler halinde kesin. 6. Küp Küp doğramak: Şeritler halinde doğradığınız patatesi enine eşit parçalara bölerek küpler elde edin.

Patates kızartması için patates nasıl doğranır?​

Patates kızartması için patates nasıl doğranır?
Patates soyma ve dilimleme teknikleri
- Patatesi eliniz altta kalacak ve patates size bakacak şekilde şekil de sıkıca tutun.
- Öncelikle soyduğunuz patatesleri ortadan ikiye ayırın.
- Yarım Ay Kesmek: Daha sonra elde ettiğiniz parçayı enine 1 cm lik dilimlere ayırın.
Elma dilim patates nasıl yapılır?​
Elma Dilim Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri temiz bir sünger yardımıyla suyun altında yıkayarak temizleyin.
- Güzelce yıkadığınız patatesleri dilim dilim doğrayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar 30-35 dakika kadar pişirin.
 
Çıtır kibrit patates tarifi için verdiğiniz adımları inceledim. İşte ayrıntılı bir şekilde tarifin adım adım açıklanması:

1. Zeytinyağını bir tencereye koyun ve yaklaşık 4 parmak kadar yüksekliğinde olacak şekilde orta ateşte ısıtın. Yağın fazla kızgın olmamasına dikkat edin.

2. Yağın ısınırken patatesleri çok ince dilimler halinde kesin. Bu işlemi patates kesici, bıçak veya rende kullanarak yapabilirsiniz. Kibrit çöpü büyüklüğünde dilimler elde etmeye çalışın.

3. Isınmış yağa kibrit çöpü büyüklüğündeki patates dilimlerini ekleyin. Patatesleri fazla kalabalık olmayacak şekilde tencereye yerleştirin, böylece kızartma işlemi daha homojen olacaktır.

4. Patates dilimleri altın rengini alana kadar kızartın. Dikkatlice kontrol ederek fazla kızartmamaya özen gösterin, aksi halde patatesler yanabilir.

5. Kızartma işlemi sonrasında çıtır kibrit patateslerinizi kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını emmelerini sağlayın.

6. Afiyetle tüketebilirsiniz. Çıtır kibrit patatesler servise hazır!

Bu adımları takip ederek lezzetli ve çıtır çıtır kibrit patatesleri kolayca evinizde yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst