Çıtır Kadayıflı Muhallebi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 kutu krema
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Kadayıf harcı için;
300 gram kavrulmuş tel kadayıf
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı toz şeker

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir tavada tereyağını eritip,4 yemek kaşığı toz şekeri ve kavrulmuş kadayıfı ekleyip karıştıralım.
Muhallebi için; süt, şeker, un, nişasta ve bir yumurta sarısını güzelce karıştırıp ve ocağa alalım. Sürekli karıştırarak pişirelim.
Göz göz olmaya başlayınca ocağın altını kısıp tereyağ ve vanilya ekleyip karıştıralım.
Ocaktan alıp 5 dakika çırpıcı ile çırpalım.
Ardından 1 kutu krema ilave edip iyice çırpalım.
Kadayıfların yarısını tepsinin tabanına döküp eşit şekilde yayalım.
Muhallebinin tamamını üzerine dökelim,kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine eşit şekilde gezdirelim.
Buzdolabında soğumaya bırakalım.
Afiyet olsun.

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst