AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Çıtır Kabak Kızartması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Çıtır Kabak Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
2 adet orta uzunluk kabak
1.5-2 çay bardağı un
1.5-2 çay bardağı galeta unu
2 adet yumurta
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ

Çıtır Kabak Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabaklar pijama biçiminde soyulur, çubuk biçiminde doğranır.
Un bir kaba alınır, içerisine tuz, kırmızı biber ve karabiber koyulup, karıştırılır.
Çubuk halinde doğranan kabaklar evvel una, sonra yumurtaya ve galeta ununa bulanarak kızartılır.
Bu tarifle dışı çıtır çıtır, içi sulu kabaklar elde edebilirsiniz.
Not: Kızgın yağda kızartırsanız yalnızca dış sosunu kızartmış olursunuz anında kızarıyor zira. Yağınız sıcak olsun lakin orta ateşte çevirerek pişirmenizi öneririm. Kabakları çok kalın olacak biçimde doğramamaya itina gösterelim.

Çıtır Kabak Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst