Çıtır Gevrek Tanımı İçin Materyaller
8 su bardağı un
3,5 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
250 gram kavrulmuş susam
1 çay bardağı pekmez
2 çay bardağı su
Çıtır Gevrek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamurumuzu yoğuralım. Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur olacak.
14 tane bezeye ayıralım.
Silindir hali verelim.
Üstüne zeytinyağımızı sürüp streç sinemayla kapatalım.
Yarım saat bekletelim.
Parmak uçlarımızla bastıra bastıra rulomuzu uygunca inceltelim.
İkiye katlayıp uçlarını birleştirip tepsimize dizelim.
Birinci yaptığımızdan başlayarak evvel pekmezli suya sonra kavrulmuş susama batıralım.
Yarım saat daha bekletelim.
Tekrar elimizle birinci yaptığımız simitten başlayarak yuvarlağımızı biraz daha inceltelim.
180 derece fırında denetimli bir formda pişirelim.
Afiyet olsun.
8 su bardağı un
3,5 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
250 gram kavrulmuş susam
1 çay bardağı pekmez
2 çay bardağı su
Çıtır Gevrek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamurumuzu yoğuralım. Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur olacak.
14 tane bezeye ayıralım.
Silindir hali verelim.
Üstüne zeytinyağımızı sürüp streç sinemayla kapatalım.
Yarım saat bekletelim.
Parmak uçlarımızla bastıra bastıra rulomuzu uygunca inceltelim.
İkiye katlayıp uçlarını birleştirip tepsimize dizelim.
Birinci yaptığımızdan başlayarak evvel pekmezli suya sonra kavrulmuş susama batıralım.
Yarım saat daha bekletelim.
Tekrar elimizle birinci yaptığımız simitten başlayarak yuvarlağımızı biraz daha inceltelim.
180 derece fırında denetimli bir formda pişirelim.
Afiyet olsun.