SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Çıtır Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket instant kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
6-7 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
Üzeri için:
4 yemek kaşığı pekmez
1 su bardağı su
Kavrulmuş susam
Çıtır Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kaba ılık süt ve suyu koyalım içine şekeri mayayı ek edip çırpıp 5 dk bekletelim.
Sonra yumuşak tereyağ ve sıvı yağı, tuzu ekleyelim.
Aldığı kadar da un ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim ağzını kapatıp 1-2 saat sıcak ortamda bekletelim.
Sonra kabaran hamuru 1-2 yumruklayıp maya kokusunu alalım fotoğrafta gördüğünüz üzere hamuru 8 eşit modüle keselim.
Sonra bu modülleri 2′ ye kesip silindir halde form verip iki ucunu birleştirin ve birbirine dolayıp simit hali verin.
Sonra evvel pekmez karışımlı suya sonra susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar 25-30 dk pişirelim afiyet olsun
Çıtır Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket instant kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
6-7 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
Üzeri için:
4 yemek kaşığı pekmez
1 su bardağı su
Kavrulmuş susam
Çıtır Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kaba ılık süt ve suyu koyalım içine şekeri mayayı ek edip çırpıp 5 dk bekletelim.
Sonra yumuşak tereyağ ve sıvı yağı, tuzu ekleyelim.
Aldığı kadar da un ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim ağzını kapatıp 1-2 saat sıcak ortamda bekletelim.
Sonra kabaran hamuru 1-2 yumruklayıp maya kokusunu alalım fotoğrafta gördüğünüz üzere hamuru 8 eşit modüle keselim.
Sonra bu modülleri 2′ ye kesip silindir halde form verip iki ucunu birleştirin ve birbirine dolayıp simit hali verin.
Sonra evvel pekmez karışımlı suya sonra susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar 25-30 dk pişirelim afiyet olsun
Çıtır Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı