Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çıtır Çıtır Simit

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Çıtır Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket instant kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
6-7 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
Üzeri için:
4 yemek kaşığı pekmez
1 su bardağı su
Kavrulmuş susam

Çıtır Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kaba ılık süt ve suyu koyalım içine şekeri mayayı ek edip çırpıp 5 dk bekletelim.
Sonra yumuşak tereyağ ve sıvı yağı, tuzu ekleyelim.
Aldığı kadar da un ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim ağzını kapatıp 1-2 saat sıcak ortamda bekletelim.
Sonra kabaran hamuru 1-2 yumruklayıp maya kokusunu alalım fotoğrafta gördüğünüz üzere hamuru 8 eşit modüle keselim.
Sonra bu modülleri 2′ ye kesip silindir halde form verip iki ucunu birleştirin ve birbirine dolayıp simit hali verin.
Sonra evvel pekmez karışımlı suya sonra susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar 25-30 dk pişirelim afiyet olsun
Çıtır Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst