SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Çıtır Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
3 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1,5 çay kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerinin sos için;
Yarım su bardağı pekmez
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı kavrulmuş susam
Çıtır Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce 1, 5 bardak ılık suyun içine mayamızı koyup elimizle karıştıralım.
Maya etkinlerinde başka materyalleri ek edelim.
Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim ve en az 5 dk yoğuralım.
Hamuru 45 dk üzeri kapalı olarak mayalanmaya bırakalım.
Yarım su bardağı su ve yarım su bardağı pekmezi simidi rahatça batırıp çıkaracağımız bir kapta karıştıralım. Karışımın içine 1 tatlı kaşığı un ek düzgünce yedirelim.
Mayalanan hamurumuzu tezgaha alıp 6 eşit kesime bölelim.
Her bir bezeyi yaklaşık 70-80 cm olacak biçimde burgu yapalım.
Sonra bu burguyu 2 ye katlayıp yeniden burgu yapalım ve iki ucu birleştirip simit formunu verelim.
Hazırladığımız simitlerimizi evvel pekmezli suya sonra susama buluyoruz.
Bu evrede simitleri pişireceğimiz tepsiyi boş olarak 250 dereceye ayarladığımız fırına alalım.
Tepsimizi ve fırınımızı birlikte ısıtalım.
Isınan tepsimizi dışarı alıp aldığı kadar simidi tepsiyi soğutmadan dizelim ve simitlerin üzerine elimizle bastırıp kabarıklığını alalım ve çabucak fırına gönderelim.
250 derecede 10 dk da pişirelim. (yine de takip edin fırınlar farklılık gösterebilir).
Çıtır Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
3 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1,5 çay kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerinin sos için;
Yarım su bardağı pekmez
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı kavrulmuş susam
Çıtır Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce 1, 5 bardak ılık suyun içine mayamızı koyup elimizle karıştıralım.
Maya etkinlerinde başka materyalleri ek edelim.
Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim ve en az 5 dk yoğuralım.
Hamuru 45 dk üzeri kapalı olarak mayalanmaya bırakalım.
Yarım su bardağı su ve yarım su bardağı pekmezi simidi rahatça batırıp çıkaracağımız bir kapta karıştıralım. Karışımın içine 1 tatlı kaşığı un ek düzgünce yedirelim.
Mayalanan hamurumuzu tezgaha alıp 6 eşit kesime bölelim.
Her bir bezeyi yaklaşık 70-80 cm olacak biçimde burgu yapalım.
Sonra bu burguyu 2 ye katlayıp yeniden burgu yapalım ve iki ucu birleştirip simit formunu verelim.
Hazırladığımız simitlerimizi evvel pekmezli suya sonra susama buluyoruz.
Bu evrede simitleri pişireceğimiz tepsiyi boş olarak 250 dereceye ayarladığımız fırına alalım.
Tepsimizi ve fırınımızı birlikte ısıtalım.
Isınan tepsimizi dışarı alıp aldığı kadar simidi tepsiyi soğutmadan dizelim ve simitlerin üzerine elimizle bastırıp kabarıklığını alalım ve çabucak fırına gönderelim.
250 derecede 10 dk da pişirelim. (yine de takip edin fırınlar farklılık gösterebilir).
Çıtır Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı