AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çıtır Çıtır Patlıcanlı Tepsi Böreği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Çıtır Çıtır Patlıcanlı Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için:
6 adet yufka
4 adet büyük uzunluk patlıcan
2 adet büyük soğan
3 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
Pulbiber
Tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Susam ve ya çörek otu

Çıtır Çıtır Patlıcanlı Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak iç harcını hazırlıyoruz.
Piyazlık doğradığımız soğanları ölene kadar kavuruyoruz.
Kavrulan soğanlara salça ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Daha sonra domatesleri ekliyoruz.
Yumuşayan domateslere baharatları ekliyoruz.
2-3 dk kadar kavuruyoruz.
Daha sonra küçük küpler halinde doğrayıp tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları ekliyoruz.
Patlıcanlar yumuşayana kadar kavuruyoruz.
Pişen iç harcımızı soğuması için kenara alıyoruz.
Sosumuzu hazırlayalım.İlk olarak sirke un ve sıvı yağı pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz. Daha sonra suyu ek ediyoruz.
Tepsimizi yağlıyoruz.
Yağladığımız tepsiye birinci yufkamızı seriyoruz.
Sosumuzdan her yerine gelecek formda sürüp ikinci yufkamızı seriyoruz.
İkinci ve üçüncü yufkaya da tıpkı süreci yapıyoruz.
Üçüncü kata geldiğimizde iç harcımızı ekliyoruz.
Daha sonra son katlara da birebir süreci yapıyoruz.
Böreğimizi dilimliyoruz ve üzerine yumurta sarısını sürüp susamımızı ekliyoruz.
200°c de 40 dk kadar nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz.Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Çıtır Çıtır Patlıcanlı Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst