AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çıtır Çıtır Patatesli Buzluk Böreği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Çıtır Çıtır Patatesli Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yufka
4 orta uzunluk patates
1 adet soğan
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Sos için;
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
Yarım paket kabartma tozu
1yemek kaşığı sirke

Çıtır Çıtır Patatesli Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesler haşlanır. Bir yemek kaşığı tereyağına bir adet soğan kavrulur.
Haşlanmış patatesler ezilerek soğanla birleştirilir. Tuz, karabiber ve pulbiber isteğe nazaran katılır. Böreğin iç harcı soğuması için dinlendirilir.
Sos için başka bir kapta bütün materyaller uygunca karışan kadar çırpılır.
Yufkalar serilerek evvel sos sürülür, daha sonra orta kısmına gelecek biçimde patatesli iç harç yerleştirilir.
Yufka ortadan ikiye katlanır ve kalan kısmada sos sürülerek rulo formunda sarılır.
Üç parmak kalınlık halinde kesilir tepsiye dizilir.
Üzerine zeytinyağı sürülür ben bu kademede yumurta böreği sertleştirdiği için yalnızca zeytinyağı sürüyorum.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Pişirmediğiniz kısmı buzluğa atarak saklayabilirsiniz çıkardığımız da birebir formda hiçbir bozulma olmayacaktır. Afiyet olsun.
Çıtır Çıtır Patatesli Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst