AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tarifi (El Açması Lezzetinde)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tanımı (El Açması Lezzetinde) İçin Malzemeler
3 adet günlük taze yufka
İç materyali için;
4 adet patates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber
Tuz
Sosu için;
100 gram eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi

Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tanımı (El Açması Lezzetinde) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Süratli pişmesi için patatesleri soyarak küp küp doğrayıp haşlayalım.
Haşlanmış patatesleri süzerek ezelim.
İç harcı kavurmak için tavaya zeytinyağı ekleyip, ince ince doğradığımız soğanı ekleyerek kavuralım.
Salçayı ekleyip kavurduktan sonra patates, tuz ve baharatları ek edip 2-3 dakika kavurup ocaktan alalım.
Böreğin sosu için tereyağını tavaya alarak eritelim.
Üzerine öteki sos gereçlerini ekleyip çırpalım.
En son böreğin üzerine sürmek için sosumuzdan 3-4 yemek kaşığı tavamız da ayırmayı unutmayalım.
İlk yufkayı tezgaha serip yarısına çokça sos sürüp ikiye katlayalım.
Tekrar sos sürelim ve kenar kısımlarını hafif içe katlayarak dikdörtgen bir form elde edelim.
Uç kısmına patates harcını ekleyip sıkı sıkı rulo halinde saralım.
Sardığımız ruloyu 3-4 parmak kalınlığında kesip pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.
Üzerlerine ayırdığımız sosu sürelim.
Önceden ısıttığımız 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tanımı (El Açması Lezzetinde) Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst