- Konu Yazar
- #1
Çıtır Çıtır Milföy Simit Tanımı İçin Materyaller
6 adet milföy
1 çay bardağı susam
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay bardağı ılık su
İçi için
Bir ölçü kaşar peyniri
Çıtır Çıtır Milföy Simit Tanımı Yapılışı
Öncelikle susamı tavada rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Milföyleri paketten yumuşaması için çıkarıyoruz.
Pakette iki milföy karesi yan yana oluyor, biz o iki kareyi ayırmadan bir simit yapacağız.
Biraz merdane ile uzunlamasına açıp içine rendelediğimiz kaşar peynirini koyuyoruz.
Sonra uzunlamasına kapatıp uçlarını burup elimizle kıvırıp simit halini veriyoruz.
Sonra simidi artlı önlü evvel pekmezli suya sonra susama bandırıp yeterlice yediriyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyuyoruz.
Tepsiyi fırına dizip 180 derecede pişiriyoruz.
Yeterlice kızarınca alıp sıcak sıcak yiyoruz. Afiyet olsun.
6 adet milföy
1 çay bardağı susam
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay bardağı ılık su
İçi için
Bir ölçü kaşar peyniri
Çıtır Çıtır Milföy Simit Tanımı Yapılışı
Öncelikle susamı tavada rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Milföyleri paketten yumuşaması için çıkarıyoruz.
Pakette iki milföy karesi yan yana oluyor, biz o iki kareyi ayırmadan bir simit yapacağız.
Biraz merdane ile uzunlamasına açıp içine rendelediğimiz kaşar peynirini koyuyoruz.
Sonra uzunlamasına kapatıp uçlarını burup elimizle kıvırıp simit halini veriyoruz.
Sonra simidi artlı önlü evvel pekmezli suya sonra susama bandırıp yeterlice yediriyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyuyoruz.
Tepsiyi fırına dizip 180 derecede pişiriyoruz.
Yeterlice kızarınca alıp sıcak sıcak yiyoruz. Afiyet olsun.