AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Çıtır Çıtır Mezgit Pane Ve İstavrit Tava

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Çıtır Çıtır Mezgit Pane Ve İstavrit Tava Tanımı İçin Malzemeler
2 kg büyük mezgit balığı
1 kg büyük istavrit balığı
Mezgit pane için;
3 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 silme çay kaşığı karabiber
İstavrit pane için;
1 su bardağı un (Mısır unu da kullanılabilir)
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
Ayçiçek yağı

Çıtır Çıtır Mezgit Pane Ve İstavrit Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Her iki çeşit balığımızı da kılçıklarını da alarak temizliyoruz.
Mezgit panemiz için yumurtaları az tuzla çırpıp, hazır ediyoruz.
Un karışımını da hazırlayıp mezgitleri evvel yumurtaya sonra unlu karışıma önlü gerili batırıp, tepsimize diziyoruz.
İstavritleri de tuzlu un karışımına batırıp başka tepsiye diziyoruz.
Kızgın yağda evvel mezgitleri sonra istavritleri kızartıp kağıt havlu serili servis tabaklarına alıyoruz. Afiyet olsun.
Not: Balıklarımızın fazla yağ çekmemesi için yağ yeteri kadar (Az olmamalı) ve kızgın olmalı Mezgitlerin bir tarafı büsbütün kızarmadan çevirilmemeli (Dağılmaması için)

Çıtır Çıtır Mezgit Pane Ve İstavrit Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst