AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Çıtır Çıtır Kiymali Börek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Çıtır Çıtır Kiymali Börek Tanımı İçin Materyaller
4 su bardağı un
1 buçuk su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Ortalarını yağlamak için;
200 gram (%75 yağlı)margarin sana
Sıvı yağ
İçi için;
250gr kıyma
1 orta uzunluk kuru soğan
2 silme çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Çıtır Çıtır Kiymali Börek Tanımı Yapılışı

Öncelikle yoğurma kabına un, su ve tuz alınıp güzelce yoğrulur.
Oda sıcaklığında yumuşamış 200 gram %75 yağlı margarin kullanılması gerekiyor.
Margarin bir kaba alınarak el yahut kaşıkla yoğrulur.
Kıyma, soğan bir tavada kavrulur ve içine tuz ve karabiber eklenip hazır hale getirilir.
Hamur 8 eşit modüle bölünüp, yuvarlanarak bezeler oluşturulur.
Açılan hamurlardan birinin üzerine 1 yemek kaşığı dolusu margarin yayılır ve öbür hamur üzerine kapatılıp kenarlardan parmaklarla bastırılır.
Daha sonra içindeki margarinin her yerine eşit dağılması için elinizle yada merdane yahut oklava ile hamurun üzerine bastırın.
Bu biçimde ortalarına yağ konularak ikili olarak 4 adet hamur elde edilir.
Ortalarına sıvı yağ sürülüp bir tabakta üst üste alınan hamurlar üzerine bir streç sinema kapatılarak 90 dakika dinlendirilir.
Dinlenen hamurlar tezgahın üzerinde el ile kenarlarından çekiştirilerek açılabileceği en ince hale gelene kadar açılır.
Açılan hamurun üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ serpilip el ile yayılır.
İç harcından bir ölçü açılan hamurun içine yayılıp evvel kenarlarından ortaya hakikat zarf üzere kapatıp daha sonra sarılarak kol böreği formu verilir.
200 derece evvelce ısıtılmış fırında kızarana kadar.
 
Geri
Üst