SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Çıtır Çıtır Karadeniz Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı instant maya
1 yumurta akı (sarısı dışına )
1 tepeleme tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kıymalı iç harcı;
125 gram kıyma
2 adet büyük yeşil biber
1 adet büyük kapya biber
2 küçük domates
1 adet küçük soğan
1 diş sarımsak
Tuz karabiber toz biber kimyon
Sucuklu iç harcı ;
1 yemek tabağı rendelenmiş kaşar peynir
Sucuk
Üzerine;
Yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Fırından çıkınca sürmek için;
Tereyağ
Çıtır Çıtır Karadeniz Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Karıştırma kabına un hariç bütün gereçleri ekleyelim karıştıralım
Sonra denetimli bir biçimde unu ekleyelim ele yapışan bir hamur olacak mayalanmaya bırakalım.
İç harcı için evvel biberlerimizi sarımsak ve soğanı rondodan geçirelim.
Sonra kıyma domates ve baharatları ekleyelim tekrar geçirelim harcımız hazır.
Mayalanan hamurumuzu alalım ve 4 e bölelim.
Bezeler haline getirelim.
Hamuru uzunlamasına açalım.
Kıymalı harcımızı koyalım ve pide formu verelim.
Bu hamurdan 4 büyük pide çıkıyor ben 2 sini kaşarlı sucuklu yaptım sucuklu pide içinde tıpkı biçimde hamuru açıp evvel rendelenmiş kaşar peynirini koyalım.
Kenarlarını katlayarak pide hali verelim.
Üzerine sucukları dizelim pidelerimizin kenarına yumurtalı sosu sürelim.
200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Fırından aldığımız pidelerin kenarına tereyağ sürelim. Pidelerimiz hazır sıcak sıcak servis edelim.Afiyet olsun
Çıtır Çıtır Karadeniz Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için;
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı instant maya
1 yumurta akı (sarısı dışına )
1 tepeleme tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kıymalı iç harcı;
125 gram kıyma
2 adet büyük yeşil biber
1 adet büyük kapya biber
2 küçük domates
1 adet küçük soğan
1 diş sarımsak
Tuz karabiber toz biber kimyon
Sucuklu iç harcı ;
1 yemek tabağı rendelenmiş kaşar peynir
Sucuk
Üzerine;
Yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Fırından çıkınca sürmek için;
Tereyağ
Çıtır Çıtır Karadeniz Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Karıştırma kabına un hariç bütün gereçleri ekleyelim karıştıralım
Sonra denetimli bir biçimde unu ekleyelim ele yapışan bir hamur olacak mayalanmaya bırakalım.
İç harcı için evvel biberlerimizi sarımsak ve soğanı rondodan geçirelim.
Sonra kıyma domates ve baharatları ekleyelim tekrar geçirelim harcımız hazır.
Mayalanan hamurumuzu alalım ve 4 e bölelim.
Bezeler haline getirelim.
Hamuru uzunlamasına açalım.
Kıymalı harcımızı koyalım ve pide formu verelim.
Bu hamurdan 4 büyük pide çıkıyor ben 2 sini kaşarlı sucuklu yaptım sucuklu pide içinde tıpkı biçimde hamuru açıp evvel rendelenmiş kaşar peynirini koyalım.
Kenarlarını katlayarak pide hali verelim.
Üzerine sucukları dizelim pidelerimizin kenarına yumurtalı sosu sürelim.
200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Fırından aldığımız pidelerin kenarına tereyağ sürelim. Pidelerimiz hazır sıcak sıcak servis edelim.Afiyet olsun
Çıtır Çıtır Karadeniz Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı