Çıtır Çıtır Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çıtır Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
5 adet yufka
Sosu için;
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine;
1 şişe maden suyu
İçine
Peynir

Çıtır Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sosu için; tüm materyalleri bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
1 adet yufkayı tepsiye serin. Kenarları üzerini kapatacak formda kalsın.
Sostan biraz yufkaya serpin. Akabinde 1 adet daha yufkayı parçalayarak yerleştirin.
Sostan ve peynirden içine serpin. Bu formda tüm yufkaları yapın.
En son en alttaki yufkayla üzerini örtün.
Tepside aksi çevirin ve bıçak yardımıyla dilimleyin. 1 şişe maden suyunu üzerine dökün.
200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Not: Ben yırtık yufka aldım. Sizde bu halde yırtık yufkalarınızı değerlendirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çıtır Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst