SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Çıtır Çıtır Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
1 paket baklavalık yufka
Patates harcı için;
7 tane orta uzunluk patates
2 orta uzunluk kuru soğan
Bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve nane
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurtanın sarısı
Çıtır Çıtır Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patatesli iç harcımızla başlıyoruz.
Önce patatesleri püre haline gelecek kadar haşlıyoruz.
Haşlanan patatesleri bir kapta soyup ezip üzerinede maydanozu doğrayıp bırakıyoruz.
Şimdi tenceremize zeytinyağ ını koyup küçük küçük doğradığımız soğanları kavuruyoruz .
Kavrulan soğana, biber salçasını ve baharatları koyup bir iki sefer karıştırıp patates ve maydanoz ile birleştirip 2 dakika daha kavurup ocağımızın altını kapatıyoruz ve soğumasını bekliyoruz.
Arık artık böreğimizi yapmaya başlayalım. Öncelikle yufkamızın birini serip 1 kaşık sıvı yağı vaya bir tık daha fazla olabilir ,bütün yufkaya yediriyoruz.
Daha sonra 2. Yufkayıda tıpkı halde ve tekrar 3. Yufkayıda yağlayıp iç harcımızı yufkanın başından sonuna kadar bir uçtan bir uca yerleştiriyoruz .
Daha sonra sarıp tepsiye yerleştiriyoruz.
Bütün tepsiyi yerleştirdikten sonra kalan sıvı yağın içine 1 tane yumurta sarısını ekleyip böreğimizin üzerine sürüyoruz.
Daha sonra evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dk pişiriyoruz. Böreklerimiz hazır deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Çıtır Çıtır Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket baklavalık yufka
Patates harcı için;
7 tane orta uzunluk patates
2 orta uzunluk kuru soğan
Bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve nane
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurtanın sarısı
Çıtır Çıtır Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patatesli iç harcımızla başlıyoruz.
Önce patatesleri püre haline gelecek kadar haşlıyoruz.
Haşlanan patatesleri bir kapta soyup ezip üzerinede maydanozu doğrayıp bırakıyoruz.
Şimdi tenceremize zeytinyağ ını koyup küçük küçük doğradığımız soğanları kavuruyoruz .
Kavrulan soğana, biber salçasını ve baharatları koyup bir iki sefer karıştırıp patates ve maydanoz ile birleştirip 2 dakika daha kavurup ocağımızın altını kapatıyoruz ve soğumasını bekliyoruz.
Arık artık böreğimizi yapmaya başlayalım. Öncelikle yufkamızın birini serip 1 kaşık sıvı yağı vaya bir tık daha fazla olabilir ,bütün yufkaya yediriyoruz.
Daha sonra 2. Yufkayıda tıpkı halde ve tekrar 3. Yufkayıda yağlayıp iç harcımızı yufkanın başından sonuna kadar bir uçtan bir uca yerleştiriyoruz .
Daha sonra sarıp tepsiye yerleştiriyoruz.
Bütün tepsiyi yerleştirdikten sonra kalan sıvı yağın içine 1 tane yumurta sarısını ekleyip böreğimizin üzerine sürüyoruz.
Daha sonra evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dk pişiriyoruz. Böreklerimiz hazır deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Çıtır Çıtır Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı