AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Çıtır Burma Baklava (Çok Kolay)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Çıtır Burma Baklava (Çok Kolay) Tarifi İçin Malzemeler
1 paket hazır baklavalık yufka
İç malzeme:
400 gram ince kıyılmış ceviz veya antep fıstığı
Arası ve üstü için
190 gram teremyağ
1 çay bardağı ayçicek yağı
Şerbeti:
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon

Çıtır Burma Baklava (Çok Kolay) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbet hazırlanır. Uygun bir tencereye şeker ve su konulup orta ateşte kaynatılır.
Kaynamaya başlayınca en kısık ateşte 25 dk kaynatılıp limon suyu konulup kapatılır. Soğutulur.
Sonra yufkaların paketi açılıp altına üstüne havlu kapatılır kurumaması için.
Teremyağ eritilir soğutulur içine 1 çay bardağı ayçiçek yağı konulur.
2 yufka üstüste tezgaha konulur, kaşıkla biraz yağdan alınıp yufkanın üstüne dökülüp fırçayla dağıtılır. (sadece üstteki yufkaya yağ sürülecek).
Kısa olan kenarda 2 cm boşluk bırakılıp iç malzemeden konulur. Boş bırakılan yer iç malzeme konulan yerin üstüne kapatılır.
İnce oklava araya konulup sarılır. Sonra büzülür, oklava dikkatlice çıkarılır. Bıçakla istenilen büyüklükte kesilip tepsiye dizilir. (ben 3 parçaya böldüm)
Malzeme bitene kadar aynı işlem uygulanır.
En son kalan yağ fırçayla üstüne sürülür.
Önceden ısıtılmış 185 derecede fansız ayarda en alt bölmede 25 dk pişirilir.
Sonra tepsi en üstün bi alt bölmesine konulup 10 dk da bu şekilde pişirilir. (üstünün kızarması için)
Pişen tatlı çıkarılır.
İlk sıcağı geçince(birkaç dk sonra) soğuk şerbet dökülür birkaç saat dinlendirilir. Servis edilir.Not: fırın için verdiğim dakika ayarı kendi fırınıma göre olan ayar. Fırından fırına farklılık gösterebilir. Fırınınızın nasıl pişirdiğini biliyorsanız dakikaları ona göre ayarlayın lütfen.
Tarif için tuğba gamzeli melek e çok teşekkürler ederim.

Çıtır Burma Baklava (Çok Kolay) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst