Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çıtır Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
5 adet yufka
Yufkaların arasına sürmek için
200 ml sıvı krema
1 çay bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
İç harcı için
Beyaz peynir
Sosu için
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su

Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir kabın içerisine sıvı krema, sıvı yağ ve maden suyumuz karıştırılır ve sosumuz hazır hale getirilir.
Tezgahın üzerine yufkamızın bir tanesi alınır ve her yerine gelecek şekilde sosumuzdan sürülür.
2. Yufka da üzerine alınır ve güzel bir şekilde sosumuzdan sürülür. 3. ve 4. Yufkamıza da aynı işlem uygulanır.
5. Yufkamızda en üste alınır ama bu sefer sos sürmüyoruz.
5 kat yufkamızı önce 4 parçaya daha sonra da her bir parçayı eşit bir şekilde 6 parçaya pizza dilimi şeklinde kesilir. Her bir parça 3 parmak kalınlığında olması yeterli. Ona göre ayarlamalısınız.
Küçük parçalar haline getirdiğimiz peynirimizi üçgenlerin uç kısmına koyulur ve rulo şeklinde sarılır.
Hazırladığımız böreklerimiz dolapta yarım saat kadar dinlendirilir.
Sosu için bir kaba sıvı yağ ve su alınıp çırpılır. Daha sonra böreklerimizi dolaptan alınır ve hazırladığımız sosa batırılır. Böreklerin her yerini sosa batırmaya dikkat etmelisiniz.
Sosa batırdığımız böreklerimiz yağlı kağıt serili tepsimize dizilir. 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir (Yumurta sarısı kullanmıyoruz. ).
Çıtır Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst