Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çıtır Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yufka
4 adet büyük patates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber
Pulbiber
Tuz
2 adet yumurta sarısı
Yufkanın üzerine sürmek için
100gr tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı üzüm yada elma sirkesi
Yarım su bardağı nişasta

Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patatesler biraz tuz ile haşlanır ve ezilir.
Bir tarafta soğan minik minik doğranır sıvı yağında biraz kavrulur.
Kavrulan soğana salça ilave edilip koku çıkana kadar kavrulur.
Patatesin üzerine ilave edilir ve iyice karıştırılır.
Tereyağı eritilir üzerine sıvı yağ eklenir ve biraz soğuması beklenir(nişastanın pişmemesi için)
Soğuyan yağa sirke ve nişasta ilave edilir iyice karıştırılır homojen bir hale getirilir.
Sonrasında yufkaya sirkeli harç sürülür.
Patates yufkanın üzerine uzun rulo şeklinde sarılacak biçimde konur ve çok sıkı olmayacak bir şekilde rulo şeklinde sarılır.
Üçgen şekli verilerek kesilir.
Fırın 170 dereceye ayarlanır üzerine yumurta sarısı sürülerek fırınlanır
Çıtır Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst