Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çıtır Börek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
4 adet taze yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı un
İç harcı için;
3 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı su
Haşhaş, susam veya çörek otu

Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak patatesler haşlanıp soyulur ve ezici ile ezilir.
Soğan ince ince doğranır ve yağda sotelenir.
Salça eklenip sotelenince de patates eklenir.
Üzerine baharatı da eklenip bir kaç dk kavrulur.
Sıvı yağ, sirke, un karıştırılıp sosumuz hazırlanır.
Yufkamız tezgaha açılır.
Yufkanın yarısına 2 yemek kaşığı sos gezdirilip fırça ile sürülür.
Sos sürmediğimiz diğer yarısı üzerine kapatılır.
Tekrar üstüne 2 yemek kaşığı sos gezdirilip sürülür.
Yufkamız 6 eşit üçgen parçaya kesilir.
1 er tatlı kaşığı dolusu iç harçtan eklenir.
Sigara böreği sarar gibi güzelce sarılır. Ve tepsiye dizilir.
Üzeri için malzemelerimiz karıştırılıp fırça ile sürülür .
200 derece alt üst ayarda üzerleri iyice kızarana kadar pişirilir.
Dilerseniz kıymalı, peynirlide yapabilirsiniz. Her hali ile enfes bir börek.

Çıtır Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst