Çıtır Börek (Tülayımdan)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çıtır Börek (Tülayımdan) Tanımı İçin Gereçler
5 adet hazır yufka
1 çay bardağı un
Sos için
1 şişe maden suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
Üzerine sürmek için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta sarısı,susam çörek otu
İç harcı
1 su bardağı beyaz peynir kırığı
250 gram lor bir tutam maydanoz çay kaşığının ucuyla pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Baharatlar tercihe kalmış iç harcını da istediğiniz bir börek harcını kullanabilirsiniz patatesli, patlıcanlı,pırasalı,kıymalı tercih sizin

Çıtır Börek (Tülayımdan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sos materyallerin hepsi birbiriyle karıştırılarak çırpılır tereyağı eritilerek ilave edilir.
Bir yufka açılır.
Üzerine sostan boşluk kalmayacak biçimde her yerine sürülür ikiye katlanır.
Tekrar sos sürülür.
Üzerine süzgeçle her yerine ince katman halinde un serpilir.
Kat yerine harç konur rulo biçiminde katlanır tepsiye ikiye bükülerek yerleştirilir.
Bütün yufkalara tıpkı süreç yapılır üzerlerine yumurta sarısı ve zeytinyağı çırpılarak sürülür.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirilir. Afiyet olsun not akşamdan hazırlayıp 1 gece dolapta bekletilip sabah pişirirseniz daha çıtır oluyor.
Çıtır Börek (Tülayımdan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst