Çıtır Börek (Pırasalı)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Çıtır Börek (Pırasalı) Tanımı İçin Malzemeler
1 adet soğan
2 adet pırasa
3 adet yufka
Tuz
Karabiber
Nane
Kimyon
Sosu için
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

Çıtır Börek (Pırasalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğan yemeklik doğranır ve az yağda kavrulur.
Bir tatlı kaşığı salça eklenir kavrulur.
Arkasından ince ince doğranmış pırasalar eklenir. Yumuşayıncaya kadar kavrulur.
Tuz, karabiber, nane, kimyon eklenir ve karıştırılır.
İç harcımız soğumaya bırakılır. Bu sırada da sos hazırlanır.
Sosu için tereyağı eritilir ve soğuması için beklenir. Üzerine sıvı yağ eklenir.
Un, nişasta ve sirke eklendikten sonra homojen bir biçimde karıştırılır. Bu etapta dikkatli olmak lazım yoksa çabucak topaklanıyor sos.
Bir yufka üzerine sostan her yerine gelecek formda sürülür. Ben bir yufkayı 4’e böldüm. Her parçayı tekrar 4’e böldüm. Yani bir yufkadan 16 modül börek sardım.
İç harç geniş kısma sürülür ve sigara böreği sarar üzere sarılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. İsteğe bağlı çörek otu eklenir.
200 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun.
Çıtır Börek (Pırasalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst