Çıtır Baklava Tanımı İçin Gereçler
Gereçleri İçin
1 paket 800 gr baklavalık yufka
400 gr ceviz
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardaktan biraz fazla un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yufkaların Üzeri İçin
300 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin
1 kilo şeker
1 litre su
1 paket vanilya
1 limon dilimi
Çıtır Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbeti ocağa alıyoruz ve 15 dakika kaynatıyoruz. Şerbet soğuması için kenara alınır.
1 paket baklavalık yufkasından 2 adet ayırıyoruz. Kurumaması için sofra bezi örtüyoruz.
Öbür yufkaları ince ince kadayıf üzere kesiyoruz ve daha sonrasında elimizle havalandırıyoruz. Bu yufkalarıda sofra bezi ile örtüyoruz. Tepsiye yerleştirme sırasında ikiye ayrılacak.
Yufkalarımız kenarda beklerken hamur harcı için şeker ve yumurtaları el çırpıcı yada mikser ile çırpıyoruz. Daha sonra un vanilya ve kabartma tozu eklenip çırpıyoruz.
Yağlar da bir tavaya alınır ısıtılır. Tereyağdan çıkan köpük atılır.
Fırın tepsisi hafif sıvı yağ ile yağlanır. 2 adet yufka tepsiye serilir. Kıymış olduğumuz yufkanın yarısı tepsiye alınır. Üzerine erittiğimiz yağın yarısı gezdirilir.
Daha sonra robottan geçirdiğimiz ceviz serpiyoruz. Cevizlerin üzerine hazırlamış olduğumuz hamur karışımından heryere eşit gelicek biçimde dökülür ve tekrardan ceviz gezdirilir.
Kalan kesilmiş yufkaları üzerine koyulur. En son olarakta kalan yağ gezdirilir. Isıtılmış 170-175 derecelik fırında 35-40 dakika pişirilir. Her fırın farklı denetimli pişirelim.
Pişen baklavamızın birinci sıcağı çıktıktan sonra dilimlenir ve şerbeti gezdirilir. Büsbütün soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz Şimdiden herkese afiyet olsun…. Daha fazla tanım ve ayrıntıları için instagram sayfama bekliyorum: mervenin_lezzetleri16.
Gereçleri İçin
1 paket 800 gr baklavalık yufka
400 gr ceviz
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardaktan biraz fazla un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yufkaların Üzeri İçin
300 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin
1 kilo şeker
1 litre su
1 paket vanilya
1 limon dilimi
Çıtır Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbeti ocağa alıyoruz ve 15 dakika kaynatıyoruz. Şerbet soğuması için kenara alınır.
1 paket baklavalık yufkasından 2 adet ayırıyoruz. Kurumaması için sofra bezi örtüyoruz.
Öbür yufkaları ince ince kadayıf üzere kesiyoruz ve daha sonrasında elimizle havalandırıyoruz. Bu yufkalarıda sofra bezi ile örtüyoruz. Tepsiye yerleştirme sırasında ikiye ayrılacak.
Yufkalarımız kenarda beklerken hamur harcı için şeker ve yumurtaları el çırpıcı yada mikser ile çırpıyoruz. Daha sonra un vanilya ve kabartma tozu eklenip çırpıyoruz.
Yağlar da bir tavaya alınır ısıtılır. Tereyağdan çıkan köpük atılır.
Fırın tepsisi hafif sıvı yağ ile yağlanır. 2 adet yufka tepsiye serilir. Kıymış olduğumuz yufkanın yarısı tepsiye alınır. Üzerine erittiğimiz yağın yarısı gezdirilir.
Daha sonra robottan geçirdiğimiz ceviz serpiyoruz. Cevizlerin üzerine hazırlamış olduğumuz hamur karışımından heryere eşit gelicek biçimde dökülür ve tekrardan ceviz gezdirilir.
Kalan kesilmiş yufkaları üzerine koyulur. En son olarakta kalan yağ gezdirilir. Isıtılmış 170-175 derecelik fırında 35-40 dakika pişirilir. Her fırın farklı denetimli pişirelim.
Pişen baklavamızın birinci sıcağı çıktıktan sonra dilimlenir ve şerbeti gezdirilir. Büsbütün soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz Şimdiden herkese afiyet olsun…. Daha fazla tanım ve ayrıntıları için instagram sayfama bekliyorum: mervenin_lezzetleri16.