AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Citcitli protez nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çıtçıtlı protez nedir?​

Çok sayıda diş eksikliğinin olduğu ve sabit protezler ile tedavi yapılamadığı durumlarda uygulanan diş protezi tipidir. Dişlerde hazırlanan yuvalara oturan gizli tutucularından dolayı halk arasında ‘çıtçıtlı protezler’ olarak da bilinir.
Hareketli parsiyel protez nedir?
2- Parsiyel Protez (Kısmi / Bölümlü Protez) Ağızda az sayıda diş kaldığında sabit protezlerin yapılamadığı durumlarda eksik bölgelerin üzerine yumuşak dokudan destek alacak şekilde oturan ve var olan dişlerden destek alan protez çeşididir.
Hareketli protezler Nedir?
Hareketli protez, hasta tarafından takılıp çıkarılabilen ve eksik dişlerin yerini alan apareylerdir. Total protez, parsiyel protez, immediat protez ve diş üstü protezler olmak üzere çeşitli tipleri mevcuttur.

Çıtçıtlı diş kullanışlı mı?​

Hassas Bağlantılı (Çıtçıtlı) diş protezleriyle,ısırma,öğütme,kesme gibi fonksiyonlar rahatlıkla yapılır. Çünkü bu tip protezler hem mevcut dişlerden hem de yumuşak dokudan destek alınarak yapılmışlardır. Tutuculuklarında problem yaşanmaz.
Hareketli protez kimlere yapılır?
Dayanak dişlerin gelecek yükü kaldıramayacağı, geniş diş eksikliği içeren durumlarda ya da diş ile sonlanmayan eksik diş alanları olduğunda hareketli protezler uygulanır. Ağızda dayanak olarak alınacak diş varsa bölümlü protez diye adlandırılır.
Hareketli protez çeşitleri nelerdir?
Hareketli Protez Çeşitleri Nelerdir? Hareketli protezler, total protezler, parsiyel protezler, immediat protezler ve diş üstü protezler olmak üzere dörde ayrılır.
Ağızda var olan, bir süre sonra çekimi düşünülen diş veya kök üzerine uygulanan tutuculuğunu protezin içinde kalan dişlere yapılan başlıklardan alan hareketli protezlerdir. Dışarıdan bakıldığında tam protezlerle aynı görünümdedir.
Hareketli protez neden yapılır?
Çıtçıtlı protez kimlere yapılır?
Sabit protez kullanamayan, diş eksiklikleri fazla olan hastalarda belirtilen seçenek ile sonuç almak mümkündür. Dişlerdeki özel yuvalara oturması nedeniyle çıtçıtlı olarak da bilinir.
 
Geri
Üst