AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

CISA sinavina nasil calisilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

CISA sınavına nasıl çalışılır?​

CISA’yı almanın ön koşulu olan sınavı geçmenin yolu sistematik çalışmak, bol bol okumak ve soru çözmek. En önemlisi ISACA’nın denetim mantığını iyice anlamak. Çünkü Türkiyedeki uygulamalar ve iş yaşamında karşılaştığınız örnekler ISACA’nın mantığı ile örtüşmediği noktada sizi yanıltabiliyor.

CISA sertifikasi nasil alinir?​

CISA sertifikasi nasil alinir?
CISA sertifikalı olmanın ilk adımı, CISA sertifika sınavına girmek ve geçmektir. Sınav, 5 alanı kapsayan 150 sorudan oluşur ve uzman bir profesyonelin bilgi sistemleriyle ilgili, gerçek hayat denetim gerçekleştirilebilmesine yönelik bilgi ve pratik beceriler hakkındaki bilgi düzeyinizi test eder.

CISA sertifikası ne işe yarar?​

CISA sertifikası ne işe yarar?
CISA sertifikası, organizasyonların Bilişim ve İş Sistemlerine yönelik denetim, kontrol, izleme ve değerlendirme alanında görev alan ve alacak profesyonellerin yetkinliklerini ve yeteneklerini belgeleyen dünyaca ünlü standarttır.

CISA sınavı Türkçe mi?​

genel olarak sınava katılanların, başarılı olup geçenlere oranı ‘dir. haziran 2015 tarihinden itibaren türkçe sınav seçeneği eklenmiş, sınavın başarı ile geçilmesi halinde sahip olunabilinecek sertifika. adaylar isterlerse türkçe isterlerse ingilizce olarak sınava girebilecekler.

CISA sınavı ne kadar?​

CISA sınavı ne kadar?
CISA Sınavı Başvuru ücreti Information Systems Audit and Control Association (ISACA) üyesi olmayanlar için 525,- ABD Dolarıdır.

Cdpse sertifikası nedir?​

Cdpse sertifikası nedir?
CDPSE® – Bir teknoloji profesyonelinin tasarımdan başlayarak mahremiyeti uygulayabilme yeteneğini ölçen bir sertifikalandırmadır; bu da güven oluşturan ve veri mahremiyetini geliştiren mahremiyet teknolojisi platformları ve ürünleri ile sonuçlanır.

CIA sertifikası nedir?​

CIA Sertifikası (Certified Internal Auditor), merkezi ABD’de bulunan ve iç denetim alanında dünyanın önde gelen mesleki kuruluşu IIA (Institute of Internal Auditors) tarafından verilen, iç denetim, kurumsal yönetim ve risk yönetimi alanında uluslararası tanınırlığı olan bir profesyonel yetkinlik sertifikasıdır.

CIA iç denetim sertifikası nasıl alınır?​

CIA iç denetim sertifikası nasıl alınır?
4 senelik üniversite mezunu olup, en az 24 ay iç denetim veya denk deneyime (denetim ve değerlendirme / inceleme disiplinleri, dış denetim, kalite güvence, uyum) sahip olan ve sertifika sınavlarını başarıyla tamamlayan adaylar CIA Sertifikasını alabilirler.

Cobit sertifikası nasıl alınır?​

Cobit sertifikası nasıl alınır?
COBIT 5 Kursu, eğitim ardından sınav ve lisanslı sertifika sağlamaktadır. COBIT 5 sınavıyla ilgili önemli bilgiler; Bu eğitimi alan katılımcılar COBIT 5’in çevrim içi ve gözetimli olan sınavına katılım için bir sınav makbuzu alacaklardır. Sınıfta gerçekleştirilen, kalem kağıtlı bir COBIT 5 Foundation sınavı yoktur.

CISA ne demek?​

CISA (Certified Informations Systems Auditor -Sertifikalı Bilgi Sistemleri Denetçisi ) sertifikasyonu organizasyonların Bilgi Teknolojileri ve İş Sistemlerine yönelik denetim, kontrol, izleme ve değerlendirme alanında görev alan profesyonellerin yetkinliklerini ve yeteneklerini belgeleyen Dünyaca ünlü standarttır.

Cism sertifikası nedir?​

Cism sertifikası nedir?
CISM (Certified Information Security Manager), ISACA (Information Systems Audit and Control Association) tarafından sunulan ve kurumsal bilgi güvenliği ekiplerini yönetme konusundaki bilginizi ve uzmanlığınızı doğrulayan bir sertifikadır.

CIA sertifikası nereden alınır?​

CIA sertifikası nereden alınır?
CIA adaylarının sertifika almak için izlemesi gereken adımlara detaylı olarak IIA Türkiye temsilcisi Türkiye İç Denetim Derneği (TİDE) internet sitesinden bu bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz. CIA Sertifika sınavları aynı metin üzerinde Türkçe / İngilizce olarak alınabilmektedir.

CIA ünvanı nedir?​

CIA SERTİFİKASYONUNA AİT GENEL BİLGİLENDİRME Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA), iç denetim uzmanlarını bilgi ve profesyonelliklerini göstermek için “Sertifikalı İç Denetçi” (CIA) olmaya davet etmektedir. CIA unvanı, bu işe girişen herkese eğitim fırsatı sağlamaktadır.

Devlette iç denetçi nasıl olunur?​

Devlette iç denetçi nasıl olunur?
Güçlü bir gözlem yeteneğine sahip olmak, İç denetçi olmak isteyen kişilerin üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden ya da Mühendislik Fakültesi’nden mezun olmak, Türkiye İç Denetim Enstitüsü tarafından verilen Sertifikalı İç Denetçi (CIA) sertifikasına sahip olmak.

CIA sınavına kimler girebilir?​

CIA sınavına kimler girebilir?
CIA KABUL KOŞULLARI CIA adaylarının, akredite olmuş ve üniversite düzeyinde bir öğretim kurumundan alınmış bir lisans diplomasına veya onun eğitim düzeyi açısından muadiline sahip olmaları gerekmektedir.
 
CISA sınavına hazırlanırken akılda tutulması gereken önemli noktalar bulunmaktadır. Öncelikle sistematik bir çalışma planı oluşturmak oldukça önemlidir. Bol bol okuma yaparak konuları detaylı bir şekilde anlamak ve soru çözerek pratik yapmak da sınavın başarılı bir şekilde geçilmesine yardımcı olabilir. ISACA'nın denetim mantığını doğru anlamak da sınavda başarılı olmak için kritik bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır.

CISA sertifikasına sahip olabilmek için ilk adım sınavı başarıyla geçmektir. Sınav, beş alandan oluşan ve 150 sorunun yer aldığı bir yapıya sahiptir. Sınav, bilgi sistemleriyle ilgili gerçek hayattaki denetim ve kontrol becerilerinizi test ederek sizin yeterliliğinizi değerlendirir.

CISA sertifikası, bilişim ve iş sistemlerine yönelik denetim, kontrol, izleme ve değerlendirme alanlarında çalışan profesyonellerin yetkinliklerini ve yeteneklerini belgeleyen dünya çapında tanınmış bir standarttır. Bu sertifikaya sahip olmak, kariyerinizde ilerleme sağlamanıza ve işverenleriniz tarafından daha çok tercih edilmenize katkı sağlayabilir.

CISA sınavının Türkçe seçeneği 2015 yılından itibaren eklenmiştir. Adaylar istedikleri takdirde sınava Türkçe veya İngilizce olarak girebilirler. Sınavın başarıyla geçilmesi durumunda CISA sertifikasına hak kazanabilirler.

CISA sınavının başvuru ücreti ISACA üyesi olmayanlar için 525 ABD Dolarıdır. Bu ücret, sınavın başarıyla geçilmesi durumunda CISA sertifikasının alınmasını kapsamaktadır.

CISA'nın açılımı Certified Informations Systems Auditor - Sertifikalı Bilgi Sistemleri Denetçisi'dir. Bu sertifikasyon, bilişim ve iş sistemlerine yönelik denetim, kontrol, izleme ve değerlendirme alanında görev alan profesyonellerin yetkinliklerini ve yeteneklerini belgeleyen uluslararası standarttır.

CIA sertifikası (Certified Internal Auditor), iç denetim, kurumsal yönetim ve risk yönetimi alanlarında uluslararası tanınırlığı olan bir profesyonel yetkinlik sertifikasıdır. Bu sertifikaya sahip olmak, iç denetim alanında çalışan profesyonellerin bilgi ve becerilerini belgelemelerine yardımcı olabilir.

CIA sertifikasını alabilmek için dört senelik bir üniversite mezunu olmak ve en az 24 ay iç denetim veya denk bir deneyime sahip olmak gerekmektedir. Ayrıca sertifika sınavlarını başarıyla tamamlamak da bu sürecin bir parçasıdır.

CISM sertifikası (Certified Information Security Manager), ISACA tarafından sunulan bir sertifikadır ve kurumsal bilgi güvenliği ekiplerini yönetme konusundaki bilginizi ve uzmanlığınızı doğrular.

CIA ünvanı (Certified Internal Auditor), iç denetim uzmanlarının bilgi ve profesyonelliklerini göstermek için almış oldukları bir unvandır. Bu unvan İç Denetçiler Enstitüsü (IIA) tarafından verilmekte olup, iç denetim konusunda uzmanlaşmak isteyen profesyonellere eğitim fırsatı sunmaktadır.

Devlette iç denetçi olabilmek için güçlü gözlem yeteneğine sahip olmak, ilgili alanda lisans eğitimi almış olmak ve Türkiye İç Denetim Enstitüsü tarafından verilen Sertifikalı İç Denetçi (CIA) sertifikasına sahip olmak gerekmektedir.

CIA sınavına girebilmek için adayların akredite bir üniversiteden lisans diplomasına ya da denk bir eğitim düzeyine sahip olmaları gerekmektedir. Bu koşulları sağlayan adaylar, CIA sınavına girebilirler.
 
Geri
Üst