Çırp Dök Tavada Kolay Börek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Çırp Dök Tavada Kolay Börek Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
50-100 gram kaşar peyniri
Çeyrek demet maydanoz (İsteğe bağlı)
Tavayı yağlamak için;
2 +2 yemek kaşığı sıvı yağ yahut tereyağı

Çırp Dök Tavada Kolay Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kaşar peynirini rendeleyin, maydanozları yıkayıp doğrayın.
Uygun bir kapta tuz ile yumurtayı çırpın, sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
Un, kabartma tozu, maydanoz ve peyniride ek edip güzelce karıştırın.
Yağladığımız yapışmaz tavaya hamuru dökün, kısık ateşte pişirdiğimiz altı kızaran böreği kapak yardımıyla çevirin.
Böreği çevirdiğinizde tava yağlı değilse 2 yemek kaşığı yağ dökün ,kısık ateşte kızarana kadar denetimli pişirmeye devam edin.
Not : 26 cm den daha küçük bir tava kullanmamanızı öneririm.

Çırp Dök Tavada Kolay Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst