AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ciraklik sozlesmesi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Çıraklık sözleşmesi nedir?​

Mesleki Eğitim Kanunu gereğince asgari şartları bir form olarak düzenlenmiş İşveren ile Çırak arasında Kanuna aykırı olmamak kaydıyla başkaca çalışma ilişkisi hükümlerini de ihtiva edebilen sözleşme.

Çıraklık eğitim parası ne zaman yatar?​

İşletmeler, öğrenci adına gönderilecek Devlet katkısı tutarını ve işletme payına düşen tutarı, her ayın 10.gününe kadar banka hesabına ödeyeceklerdir. İşletmelerce öğrencilere ödenen devlet katkısı tutarları ise aynı ayın en geç 25. gününe kadar okullar ve yüksek öğretim kurumları tarafından işletmelere ödenecektir.
İşverenin maaş bordrosu düzenlemesi ve işçiye bordro vermesi kanunen emredici hükümlerle zorunlu tutulmuştur. Bu zorunluluk İş Kanunu 37.maddesinde düzenlenmiştir.
Çıraklık okulu ne kadar maaş alıyor?
2022 sürecinde asgari ücretin belirlenmesinin ardından çıraklık okulu maaşları içinde genelge yayınlandı. Yeni yıl ile beraber; Çırak ve aday çıraklar 1.276,02 TL. Kalfalık görevine yükselenler ise 2.126,70 TL olacak şekilde belirlenmiştir.
Çıraklık eğitim parası kaç TL?
3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’nda yapılan yeni düzenleme ile mesleki eğitim merkezine kayıt yaptıran bir öğrenci, okurken aylık yaklaşık 1.275 lira ücret alıyor. Üç yılın sonunda kalfa olanların ücreti 2.125 liraya yükseliyor. Bu ücretlerin tamamı devlet tarafından ödeniyor.

Çıraklık parası ne zaman yatar 2022?​

Ücretin Ödenme Zamanı Yani işletmeler / işyerleri işyerlerinde çalışan çırak, stajyer gibi öğrencilerin ücretlerini her ayın 10 uncu gününe kadar ödemek zorundadır.

Maaş bordrosu imzalatma zorunluluğu var mı?​

Ücret bordrolarının temel amacı aylık prim ve hizmet belgelerinde düzenlenmeyen ayrıntıları(Fazla Mesai, hafta tatili, icra kesintisi, agi, gelir vergisi vb.) kamu kurumlarına sunulmak üzere ve ibraz etmek üzere düzenlenmesidir. Bu belge işveren tarafından düzenlenir, imza şartı varsa işçiye imzalatılması zorunludur.
Yani 25 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanımızın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle şu anda mesleki eğitim merkezindeki her öğrencimiz yaklaşık 1400 lira aylık ücret alacak.

Geri