AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ciraklik okullarinda hangi meslekler var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Çıraklık okullarında hangi meslekler var?​

Çıraklık Sözleşmeleri, Kalfalık Ve Ustalık Belgeleri
- 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu Nedir?
- 3308 Sayılı Yasa Kapsamında Bulunan Meslek Dalları Hangileridir? TESVİYECİLİK. TORNACILIK. FREZECİLİK. VARGEL PALANYA. TAŞLAMA ALET BİLEME. SOĞUK DEMİRCİLİK. KAYNAKÇILIK. SAÇ İŞLERİ KAPORTA TAMİRCİLİĞİ KUYUMCULUK. SİHHI TESİSATÇILIK.

Çıraklık okulu kaç yaş siniri?​

Çıraklık okulu kaç yaş siniri?
18 yaşını bitirenlere de mesleki eğitim merkezlerine kayıt olup, programı başarıyla tamamladıklarında lise mezunu statüsü verilecek. Daha önceki düzenlemede liseye kayıt için ortaokulu tamamlamış ve 18 yaşını bitirmemiş olma şartı aranıyordu. Mesleki eğitim merkezlerinde kalfalık ve ustalık programları uygulanacak.

Çıraklık okuluna kimler gidebilir?​

Aşağıdaki şartları taşıyan her kişi çırak olabilir. •14 yaşını doldurmuş olmak, 19 yaşından gün almamış olmak. •Bünyesi ve sağlık durumu gireceği mesleğin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmak.

Çıraklık eğitim Merkezi kaç senede biter?​

Çıraklık eğitim Merkezi kaç senede biter?
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinden Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesine alınan Mesleki Eğitim Merkezleri, çıraklık ve kalfalık eğitim sürelerinin birleştirilmesiyle birlikte 4 yıl süreyle eğitim verecek. Bu eğitimin 3 yılı kalfalık, 1 yılı ise ustalık eğitimi olacak.

Mesleki eğitimde yaş sınırı var mı?​

Mesleki eğitim merkezine her yaştan vatandaşımız kayıt olabilir. Yaş sınırı yoktur. En az ortaokul mezunu olmak kaydıyla ve bir işletme ile sözleşme imzalanıp gerekli diğer evraklarla beraber mesleki eğitim merkezi müdürlüğüne teslim edilmesiyle ile süreç başlamış olur.

Çırak ne kadar maaş alır?​

Çırak ne kadar maaş alır?
Türkiye konumunda çırak olarak çalışan birinin ortalama maaşı ayda ₺3.222.

Çıraklık kaç TL?​

– Aday çırak ve çırağa yaşına uygun asgari ücretin yüzde otuzundan (1.276,02 TL), – Kalfalık yeterliğini kazanan mesleki eğitim merkezi 12’nci sınıf öğrencilerine asgari ücretin yüzde ellisinden (2.126,70 TL), – Mühendislik Fakültesi öğrencilerine yüzde otuz beşinden (1.488,69 TL), aşağı ücret ödenemeyecektir.

Çıraklık okullarında birçok farklı meslek dalı bulunmaktadır. Bu meslek dallarının bazıları şunlardır:

1. TESVİYECİLİK
2. TORNACILIK
3. FREZECİLİK
4. VARGEL PALANYA
5. TAŞLAMA ALET BİLEME
6. SOĞUK DEMİRCİLİK
7. KAYNAKÇILIK
8. SAÇ İŞLERİ
9. KAPORTA TAMİRCİLİĞİ
10. KUYUMCULUK
11. SİHHI TESİSATÇILIK

Çıraklık okuluna başvurabilmek için 14 yaşını doldurmuş olmak ve 19 yaşına kadar gelmemiş olmak şartı aranmaktadır. Ayrıca, adayın sağlık durumu ve mesleğin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olması da önemlidir.

Çıraklık eğitim merkezi, kalfalık ve ustalık eğitimlerini birleştirerek toplamda 4 yıl sürecektir. Bu sürenin 3 yılı kalfalık eğitimi, 1 yılı ise ustalık eğitimi için ayrılacaktır.

Mesleki eğitim merkezlerine her yaştan vatandaş başvurabilir, yaş sınırı bulunmamaktadır. En az ortaokul mezunu olmak ve bir işletme ile sözleşme imzalamak gerekmektedir.

Çıraklık eğitimi süresince çıraklar belirli bir maaş almaktadır. Türkiye'de çalışan bir çırağın ortalama maaşı ayda ₺3.222 olarak belirtilmektedir.

Çıraklık maaşlarıyla ilgili bilgilere göre; aday çırak ve çırağa yaşına uygun asgari ücretin yüzde otuzundan (1.276,02 TL) ödeme yapılacaktır. Kalfalık yeterliğini kazanan öğrencilere ise asgari ücretin yüzde ellisinden (2.126,70 TL) ödeme yapılacaktır.

Geri