AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ciraklik egitimi kimlere verilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Çıraklık eğitimi kimlere verilir?​

Çırak Olabilmek Aranan Şartlar Şunlardır:
- En Az İlköğretim Okul Mezunu Olan, Şartları Taşıyan Herkes (Yaş Sınırı Kalkmıştır.)
- Bir İşyerinde Çalışıyor Olmak.
- Bünyesi Ve Sağlık Durumu Gireceği Mesleğin Gerektirdiği İşleri Yapmaya Uygun Olduğunu Doktor Raporu İle Belirtmek.

Çıraklık süresi kaç yıldır?​

Çıraklık eğitimi süresi mesleklerin özelliği dikkate alınarak 2-4 yıl arasında belirlenmektedir. Çıraklar, eğitim süresince haftada bir gün (8-10 saat) teorik eğitim görmek üzere mesleki eğitim merkezlerine devam ederler.

Çıraklara devlet desteği ne kadar 2021?​

Çıraklara devlet desteği ne kadar 2021?
2021 Yılı Çıraklar ve Öğrenciler İçin Asgari Ücret
. | 2021 Yılında Uygulanacak Ücretler |
. | Günlük | Aylık
Aday çıraklara ve çıraklara ( Brüt asgari ücret x 0.30 ) | 35,78 TL | 1.073,25 TL
20 ve üzerinde personel çalıştıran işyerlerinde meslek eğitimi gören örgün eğitim öğrencilerine ( Net asgari ücret – AGİ X 0.30 ) | 25,57 TL | 767,28 TL

Çıraklık okulu kaç yılda biter?​

Çıraklık okulu kaç yılda biter?
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinden Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesine alınan Mesleki Eğitim Merkezleri, çıraklık ve kalfalık eğitim sürelerinin birleştirilmesiyle birlikte 4 yıl süreyle eğitim verecek. Bu eğitimin 3 yılı kalfalık, 1 yılı ise ustalık eğitimi olacak.

Çıraklık okulu diploması lise diploması yerine geçer mi?​

KALFALIK VE USTALIK BELGESİ OLANLAR LİSE DİPLOMASINI NASIL ALIR? Kalfalık ve ustalık Belgesi olan ortaokul mezunları, mesleki lisesi diploması da alabilecekler. Mesleki Eğitim Merkezlerinde (Çıraklık Eğitim Merkezi) Kalfalık ve Ustalık eğitimi alan öğrencilerin Lise diploması almalarının önü açılmıştır.

Çıraklık okuluna nasıl girilir?​

Çıraklık Eğitimine Nasıl Başvurulur?
- İşyerine en yakın Mesleki Eğitim Merkezinden 4 adet çıraklık sözleşmesi temin edilir,
- Sözleşmeler tam olarak doldurulup, ilgililerin imzasından sonra (çırak, velisi ve işveren) firmanın bağlı bulunduğu Oda’ya onaylatılır,

Çıraklık eğitim okuyanlara ne kadar para alıyor?​

Çıraklık eğitim okuyanlara ne kadar para alıyor?
İşverenlerin ihtiyacı olan nitelikli işgücü talebini karşılamak için çıraklık eğitimi alan çırak, öğrencilerin prime esas kazançları aylık prim ve hizmet belgelerini 1’i ile 30’u arasında düzenleyenler için günlük 59,63, aylık kazanç tutarı da 1788 lira olarak ödeniyor.

Çıraklara ücret ödenir mi?​

Çıraklara ücret ödenir mi?
2021 yılı için geçerli Çırak Öğrenci maaşları ve Devlet Katkısı açıklandı. 2021 yılı Çırak Öğrenci Maaşları 770 TL olarak belirlenmiştir. Net asgari ücretten AGİ nin çıkarılması ve rakamın yüzde 30′ unun alınmasıyla 2021 yılında işverenlerin çırak öğrencilerimize ödeyecekleri maaş tutarı en az 770 lira olmuştur.

Çıraklık Eğitim Merkezi Devamsizlik kaç gün?​

DEVAMSIZLIK YAPAN BAŞARISIZ SAYILACAK:Liselerde devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.

Çıraklık Eğitim okuyanlara ne kadar para alıyor?​

Çıraklık eğitimi kimlere verilir?

Çıraklık eğitimi, en az ilköğretim okul mezunu olan, bir işyerinde çalışan, mesleğin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olduğunu doktor raporuyla belirten herkes için uygundur. Yaş sınırı kalkmış olup, başvuru koşulları genişletilmiştir.

Çıraklık süresi kaç yıldır?

Çıraklık eğitimi süresi, mesleklerin özelliğine göre belirlenmektedir ve genellikle 2 ila 4 yıl arasında değişmektedir. Çıraklar, eğitim süresince haftada bir gün (8-10 saat) teorik eğitim almaktadırlar.

Çıraklara devlet desteği ne kadar 2021?

2021 yılında çıraklara ve öğrencilere devlet tarafından verilen asgari ücret destekleri aşağıdaki gibi belirlenmiştir:
- Aday çıraklara ve çıraklara: Günlük 35,78 TL / Aylık 1.073,25 TL
- 20 ve üzerinde personel çalıştıran işyerlerinde meslek eğitimi gören örgün eğitim öğrencilere: Günlük 25,57 TL / Aylık 767,28 TL

Çıraklık okulu kaç yılda biter?

Çıraklık okulu, genel olarak 4 yıl sürmektedir. Kalfalık ve ustalık belgeleri olanlar ise mesleki lise diploması alabilirler. Mesleki Eğitim Merkezlerinde bu süre zarfında kalfalık ve ustalık eğitimi alınabilir.

Çıraklık okulu diploması lise diploması yerine geçer mi?

Evet, kalfalık ve ustalık belgesi olanlar, ortaokul mezunu olarak mesleki lise diplomasını da alabilirler. Mesleki Eğitim Merkezlerinde kalfalık ve ustalık eğitimi alan öğrenciler, lise diploması alabilirler.

Çıraklık okuluna nasıl girilir?

Çıraklık eğitimine başvurmak isteyenlerin, işyerlerine en yakın Mesleki Eğitim Merkezinden 4 adet çıraklık sözleşmesi temin etmeleri gerekmektedir. Sözleşmelerin doldurulması ve ilgili tarafların imzalamasının ardından Oda'ya onaylatılması gerekmektedir.

Çıraklık eğitim okuyanlara ne kadar para alıyor?

Çıraklık eğitimi alan çıraklara işverenler tarafından aylık 1788 TL ödeme yapılmaktadır. Bu tutar, çırakların prime esas kazançlarının belirlenmesi ve ödenmesi için referans olmaktadır.

Çıraklara ücret ödenir mi?

Evet, 2021 yılında çırak öğrencilere verilen maaş tutarı en az 770 TL olarak belirlenmiştir. Net asgari ücretten AGİ nin çıkarılması ve alınan rakamın yüzde 30'unun işverenler tarafından ödenmesi gerekmektedir.

Çıraklık Eğitim Merkezi Devamsızlık Kaç Gün?

Çıraklık eğitiminde devamsızlık süresi 10 günü geçtiğinde özürsüz ve 30 günü geçtiğinde toplamda olan öğrenciler başarısız sayılmaktadır. Bu durum, velilere yazılı olarak bildirilmektedir.

Geri